Hlavní navigace

Microsoft zlevňuje Office 365 pro spotřebitele o 30 procent (1)

24. 4. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Computerworld
Microsoft představil speciální nabídku v podobě třicetiprocentní slevy na předplatné Office 365, tedy ve verzích zaměřených na spotřebitele a v tzv. Home Use Programu.

Home Use Program (HUP) je program, který poskytuje služba tzv. Software Assurance (SA), jež je součástí některých licenčních kategorií Office, v jiných je pak volitelná. SA je známa hlavně jako služba, udělující práva na aktualizaci na další verzi „věčné licence“ – jako je Office 2019 – ovšem je taktéž součástí některých licencí na bázi předplatného, například pro Office 365 nebo Microsoft 365.

HUP nabízí zaměstnancům oprávněných organizací slevy na věčné licence Office už nějakou dobu. Věčnou licencí se rozumí taková licence, která zajišťuje uživatelská práva na používání softwaru po libovolně dlouhou dobu za jednu platbu předem, teoreticky doživotně. Nabídka Office 365 Home a Office 365 Personal je ovšem nová.

Zprávy z února uváděly, že spotřebitelská předplatná brzy spadnou pod HUP; není jasné, kdy přesně začaly být Office 365 Home a Personal nabízeny účastníkům HUP.

Předplatná Office 365 získaná skrze HUP prostě rozšíří dosavadní plány Home a Personal, jež už zaměstnanec možná má. Za zmínku stojí, že když už svůj plán jednou pořídíte se slevou, bude se nižší cena týkat také všech dalších obnovení licence, nezávisle na tom, zda bude příslušný kupec stále pracovat pro danou organizaci či nikoliv.

příloha_ovladnete_sva_data

Produkty s věčnou licencí – Office Professional Plus 2019 pro Windows 10 a Office Home & Business 2019 pro Mac (macOS) – mohou být zákazníkovi s právy HUP k dispozici taktéž. Ceny za tyto balíčky, nabízené zaměstnancům amerického Computerworldu (jehož mateřské IDG má HUP práva), zobrazovaly dokonce ještě vyšší slevy než u Office 365: například balík Office Professional Plus 2019, který běžně stojí 559 dolarů, byl v rámci této konkrétní nabídky za 19,04 dolaru, zatímco Office Home & Business for Mac byl za pouhého 14,99 dolaru (s běžnou maloobchodní cenou 249,99 dolaru). Microsoft nicméně dává najevo, že nabídky typu „jedna licence na 1 PC“ považuje za zastaralé a nejspíše je z HUP vyřadí.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?