Hlavní navigace

Microsoft zvyšuje ceny retailových Office 2019 až o 10 procent (1)

31. 10. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft zvýšil ceny retailových verzí kancelářského balíku Office 2019, který začal prodávat teď v říjnu, až o deset procent.

Zvýšení cen se podobá tomu, které bylo oznámeno v červenci a týkalo se komerčních licencí prodávaných velkoobjemově. Tehdy Microsoft oznámil, že takové licence budou stát o deset procent více než licence pro Office 2016, přičemž CAL (licence s klientským přístupem) potřebné pro to, aby se aplikace mohly připojovat k Windows Server, Exchange Server a podobně, měly růst o celých 30 procent.

To všechno byly věčné licence, takové, za které se platí jediným poplatkem dopředu, což dává kupujícímu právo používat tento software doživotně. Jinými slovy, tyto licence nemají žádné „datum spotřeby.“

Alternativou doživotní licence je předplatné. V rámci tohoto modelu platí zákazníci měsíční nebo roční poplatky, aby mohli software používat. Pokud nezaplatíte, software nakonec přestane fungovat nebo přepne do omezeného režimu. Microsoft prodává předplatné svého kancelářského balíku pod názvem Office 365.

Office 2019 je k dispozici ve třech retailových edicích, které si můžete zakoupit buďto online nebo v kamenných obchodech.

příloha_ovladnete_sva_data

V České republice je (zatím?) dostupná pouze verze Office 2019 Home & Student, která u nás stojí 4 099 Kč a v USA 149,99 dolaru, přičemž tam jako jediná edice nezměnila cenu. Patří do ní Word, Excel, PowerPoint a OneNote, k dispozici je ve verzích buďto pro Windows 10 nebo macOS a lze ji nainstalovat na jediný PC nebo Mac. Aplikace s sebou nepřinášejí komerční práva, což znamená, že nejsou licencovány pro pracovní účely, včetně práce z domu.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?