Hlavní navigace

Mozilla uvádí bezplatnou službu pro sdílení souborů přímo v prohlížeči

22. 3. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Computerworld
Firefox Send je webová stránka, kterou může využívat kdokoliv pro přenášení souborů, a to zcela zdarma. Odkazy na tyto soubory mohou být nastaveny tak, aby vypršely za týden nebo méně, a počet stažení lze omezit.

Nová služba spolupracuje s Firefoxem, ten ale není nutný. Kromě toho se Mozilla pochlubila funkcionalitami zaměřenými na bezpečnost a soukromí.

„Send využívá end-to-end šifrování, které udrží vaše data v bezpečí od chvíle, kdy je sdílíte, až po okamžik, kdy je váš soubor otevřen,“ napsal Nick Nguyen, viceprezident produktové strategie Mozilly. „Můžete si také zvolit, kdy váš odkaz na soubor vyprší, počet stažení i to, zda pro další vrstvu bezpečnosti využít volitelné heslo.“

Firefox Send byl dříve jedním z experimentů rozjetých pod nyní již nefunkčním programem Mozilly s názvem Test Pilot a nejde o aplikaci, nýbrž o webovou stránku, kterou může kdokoliv využívat zdarma. Držitelé účtu Firefox Account pro synchronizaci uložených záložek a hesel na prohlížeče v různých zařízeních mají tu výhodu, že na službu mohou nahrávat soubory o velikosti až 2,5 GB. Uživatelé bez účtu se musejí spokojit s uploady o velikosti 1 GB.

příloha_ovladnete_sva_data

Uživatelé mohou nastavovat limit počtu stahování pro každý ze souborů (od 1 do 100) a konec platnosti stahovacího odkazu – od pěti minut do sedmi dní. Po nahrání souboru získá uživatel odkaz, který může sdílet s ostatními – sdílení lze realizovat přes e-mail, textovou zprávu, chatovací aplikaci či aplikaci pro spolupráci. Po vypršení si však přes daný odkaz už nikdo nic nestáhne. Zpráva o vypršení odkazu se zobrazí i po dosažení stanoveného počtu stažení.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?