Na co se můžeme těšit v dalších verzích prohlížeče Chrome? (3)

Pokaždé, když Google aktualizuje svůj prohlížeč, vydá poznámky k vydání, směřované k podnikovým zákazníkům, v nichž zdůrazňuje chystané novinky a změny, jež přijdou v následujících vydáních. Na co se tedy můžeme těšit?

Na co se můžeme těšit v dalších verzích prohlížeče Chrome? (3)


Předchozí díl

Google sice Flash omezuje už celá léta – koncem roku 2016 byl ve výchozím nastavení vypnut a omezen na hrstku webů, například Amazon, Facebook a YouTube – letos v létě Chrome zavede kompletní blokádu Flashe. Od Chromu 76, který začne být distribuován od 30. července, bude Flash ve výchozím nastavení deaktivován úplně. Jednotliví uživatelé jej budou moci stále zapnout, a to přepnutím příslušné možnosti nastavení na výchozí „Zeptat se před použitím Flashe“ (tedy do prosince 2020, kdy Google celou technologii deaktivuje v jádru Chromium), a podniky budou moci využití Flashe i nadále ovládat pomocí nastavení DefaultPluginsSetting,PluginsAllowedForUrls and PluginsBlockedForUrls.

Chrome ??: Přechod na starší verzi

V nejnovějších pokynech pro IT administrátory Google oznámil, že do Chromu přidá proces návratu ke starší verzi prohlížeče pro podniky, které tak budou chtít z nějakého důvodu učinit.

Funkcionalita bude zpřístupněna pouze těm zákazníkům, kteří pro správu Chromu využívají skupinové politiky Windows (Windows group policies). „Nová skupinová politika umožní administrátorům návrat [ke starší verzi] v souladu s dosavadním pravidlem TargetVersionPrefix ADMX,“ uvedl Google.

Novou skupinovou politiku Google pojmenuje RollbackToTargetVersion.

Důvodem, proč se chtít vrátit ke starší verzi Chromu, budou s největší pravděpodobností problémy s nejnovějším prohlížečem, týkající se například kompatibility nějaké kritické aplikace nebo komplikace s worklow.

Ve chvíli, kdy je využit návrat ke starší verzi, doporučí Google, aby zákazníci zapnuli funkci synchronizace prohlížeče nebo alternativně Roaming User Profiles, umožňující uživatelům přenést záložky, hesla, rozšíření a preference na více PC. Bez aktivace výše uvedeného nebude data synchronizovaná z novějších verzí možné využít u starších edicí.

Není překvapením, že Google upozorňuje na to, že „přechod na starší verzi používejte jen na vlastní riziko.“

Zdroj: Computerworld.com


Úvodní foto: Google, Samsung, IDG




Komentáře