Hlavní navigace

Office 365 na Windows 7 budou dostávat podporu až do roku 2023 (4)

17. 1. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Lednový konec podpory pro Windows 7 neznamená konec podpory pro Office 365 ProPlus, jejichž uživatelé budou i nadále dostávat bezpečnostní aktualizace, byť bez nových funkcí.

Předchozí díl

Ačkoliv je specifický kanál ProPlus běžně dostupný jen po dobu 14 měsíců, bude verze 2002 pro zákazníky Windows 7 přístupná mnohem déle. O kolik déle? Vzpomeňte si, do ledna 2023.

„Tuto výjimku činíme pouze pro verzi 2002, tak aby časově odpovídala době dostupnosti ESU pro Windows 7,“ napsal Microsoft jasně.

U PC běžících na Windows 7 bude Office 365 ProPlus aktualizován automaticky na verzi 2002, tedy v případě, že tato zařízení získávají aktualizace přímo z obslužného mechanismu Microsoftu, Windows Update. Jestliže je daný PC později migrován na Windows 7, bude ProPlus automaticky přetransformován na nejnovější dostupnou verzi. Od této chvíle bude daný počítač dostávat také aktualizace s novými prvky a funkcionalitami.

Podniky, které ProPlus spravují skrze WSUS (Windows Server Update Services) nebo SCCM (System Center Configuration Manager) budou moci i nadále využívat svoje dobře známé nástroje.

Microsoft dále oznámil, že Office 365 Business – což je název pro balík aktualizací, nabízený s některými předplatnými, včetně Office 365 Business Premium a Microsoft 365 Business – bude na Windows 7 obsluhován stejným způsobem jako ProPlus.

A co domácí uživatelé?

Také oni budou dostávat aktualizace pro své aktualizace Office 365, alespoň podle jiného dokumentu podpory, vypíchnutého Microsoftem.

„Jakožto váženému předplatiteli Office 365 [vám] chceme i nadále poskytovat stabilní zkušenost s Office 365,“ napsal Microsoft na citované stránce. „Ačkoliv Windows 7 už po lednu 2020 podporovány nebudou, rozhodli jsme se že vám budeme dodávat bezpečnostní aktualizace pro Office 365 po dobu následujících tří let, tedy do ledna 2023.“

Každý, kdo bude Windows 7 používat i nadále, tedy po 14. lednu 2020, tedy bude dostávat záplaty pro aplikace Office 365 (Word, Excel a další) po dobu následujících tří let. OS tedy nemusí být podporován (znovu zde máme to slovo) a může podléhat riziku zneužití ze strany kyberzločinců, ale samotný balík Office bude v bezpečí.

Proti tomu bude něco namítat jen málokdo, i když je zvláštní, že pro Office 365 poskytne Microsoft podporu zdarma – a za to samé pro Windows 7 bude třeba platit.

Jenže nikdo neříká, že kroky Microsoftu bývají logické.

příloha_ovladnete_sva_data

Zdroj: Computerworld.com

 

Byl pro vás článek přínosný?