Hlavní navigace

Připojení k online službám pro Office 2016 až do roku 2023 (1)

20. 9. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: blogs.office.com
Microsoft umožní uživatelům Office 2016, aby se k jeho online službám připojovali o tři roky dříve, než bylo řečeno původně, tedy až do roku 2023.

V dubnu 2017 Microsoft prohlásil, že aplikace poskytované v rámci Office 2016 nebude možné připojit ke cloudovým službám Office 365 už po 13. říjnu 2020. Zákaz přístupu ke službám, jako jsou schránky Exchange hostované Microsoftem, prostor na úložišti OneDrive či konference přes Skype for Business byl součástí snahy Microsoftu donutit uživatele prostřednictvím chybějící podpory k přechodu na předplatné Office 365.

Říjnové datum omezující přístup bylo odvozeno od ukončení mainstreamové podpory Office 365, což je prvních pět let běžné dekády. Všechny budoucí balíky ve formě věčné (perpetual) licence – ty, za které zákazníci zaplatili jednorázově a dopředu a které za tento poplatek mohou používat, jak dlouho budou chtít – budou mít stejné omezení: Jestliže budou Office 2019 uvedeny počátkem října tohoto roku, pak budou taktéž odpojeny od online služeb po vypršení mainstreamové podpory v říjnu 2023.

Microsoft si to ovšem rozmyslel, alespoň v případě Office 2016.

„Abychom vám poskytli více času na úplný přechod do cloudu, toto pravidlo teď upravujeme a budeme nadále podporovat připojení Office 2016 ke službám Office 365 až do října 2023,“ napsal Jared Spataro, šéf marketingu pro Office a Windows, v příspěvku na blogu společnosti z minulého týdne.

příloha_ovladnete_sva_data

Důvod změny Spataro neprozradil. Microsoft jako příčiny změn původní pozice zpravidla uvádí zpětnou vazbu zákazníků; což mohl být i tento případ.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?