Hlavní navigace

Produkty Microsoftu na odpis: další na řadě je Office 2010 (6)

10. 3. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Konec podpory pro Office 2010 se blíží, vždyť přijde už za méně než 10 měsíců. Co to znamená pro společnosti, které stále provozují tuhle stárnoucí sadu Office? Máme odpovědi.

Předchozí díl

Tato SKU (stock-keeping unit, tedy jakási „skladová jednotka“) vyjde na 8,25 dolaru na uživatele a měsíc (při platbě ročně), čili 99 dolarů za rok.

Na rozdíl od většiny ostatních SKU Office 365 jde ve výše zmíněých případech o značně oholené a osekané nabídky, které neobsahují většinu služeb, jež bývají marketingovým lákadlem právě pro předplacené balíky. Jmenovitě se jedná o aplikace Exchange, SharePoint či například Advanced Threat Protection (ATP či pokročila ochrana před riziky). Výše zmíněné SKU se tedy nejvíce podobají „věčným“ licencím, a to právě v tom, že jejich součástí jsou výhradně klíčové aplikace Office.

příloha_ovladnete_sva_data

Z tohoto důvodu jsou nejenže nejlevnější, ale zároveň jsou pro zákazníka nejschůdnější a nejpřijatelnější. Zejména pro zákazníka z kategorie malých podniků, které nemají vlastní IT oddělení a přecházejí z Office 2010 nebo 2016. Ze stejného důvodu jsou atraktivní variantou pro větší podniky, kterým se nechce přecházet z něčeho, co funguje dobře, jako je on-premise Exchange nebo něco jiného než Teams pro skupinovou komunikaci a spolupráci.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?