Hlavní navigace

Roadmapa pro Edge odhaluje požadavky uživatelů i nedokončenou práci (3)

3. 3. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Mezi dalšími vylepšeními má Microsoft v plánu uvést dvě synchronizační funkce, včetně takové funkce, která propojí doplňky prohlížeče mezi jednotlivými kopiemi Edge na různých zařízeních. Komentáře uživatelů však odrážejí frustraci nad tím, jaké funkce jim v Edge na Chromiu doposud chybí.

Předchozí díl

„Varovné okno při zavírání (žádající uživatele, jestli chtějí zavřít všechny panely v případě, kdy zavírají okno prohlížeče) je v režimu ‚V jednání‘ už 21 týdnů, což je jedna z nejsměšnějších věcí všech dob,“ lamentoval zase uživatel krameshk. „Chceme jen mít možnost ho zapnout, a je to prostě jen vyskakovací varovné dialogové okno! O čem přesně je tedy třeba diskutovat celé měsíce, pokud jde o tuhle prostou funkci, kterou mnoho z nás považuje za klíčovou (a která skutečně měla být k dispozici od samotného začátku?“

Tato funkce – v roadmapě popsaná jako „Zeptat se uživatelů, jestli chtějí zavřít všechny panely při zavírání okna prohlížeče“ – je v režimu „V jednání“ (či „V diskusi“) už několik měsíců. Lítá on-line výměna názorů o této funkci tak pokračuje dál, prakticky bez známky toho, že by se měla kdy vyřešit. (Abychom ale byli fér, musel by Microsoft v tomto případě začínat od nuly, protože ani Chromium/Chrome tuto funkcionalitu neposkytují.)

Mnohé požadavky vyvstaly také okolo toho, aby Microsoft převedl některé věci ze starého Edge, jenž má být brzy vyřazen z provozu – tedy toho Edge, který společnost vydala v roce 2015, který běžel pouze na Windows 10 a který pravidelně používal pouze zlomek uživatelů – na Edge nový, postavený na Chromiu. Kupříkladu „Méně zaoblené a hranatější panely, jako u současné verze Microsoft Edge,“ je ve fázi „V diskusi“ už 25 týdnů. Stejně jako funkce náhledů panelů přebíraná ze současné verze Microsoft Edge.

Pro bližší informace o cestovní mapě prohlížeče Microsoft Edge klikněte zde (v angličtině).

příloha_ovladnete_sva_data

Zdroj: Computerworld.com

 

Byl pro vás článek přínosný?