Hlavní navigace

„Sets“ ve Windows 10 umožní otevření aplikací v prohlížeči

9. 5. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Jestliže jste si mysleli, že panely najdete pouze ve webových prohlížečích a vybraných textových editorech, jste na omylu.

Vývojářská konference Microsoftu s názvem Build 2018 stále běží, přesto už na ní už americký výrobce stihl uvést řadu nových funkcí, a to jak pro vývojáře, tak pro běžné uživatele Windows 10.

Jednou z těchto funkcí budou tzv. „Sets.“ V podstatě jde o jiný název pro panely, ovšem tentokrát pro všechny aplikace ve Windows 10 – pokud tak například budete projíždět Twitterem nebo Facebookem a dozvíte se tam informaci o nějakém chystaném večírku či koncertu, můžete si v novém panelu prohlížeče otevřít třeba poznámkový blok a danou informaci si tam rychle zaznamenat.

To zní dobře, ne? Ale pozor, je tu jeden háček. Sets totiž zpočátku budou k dispozici pouze pro ty, kteří používají prohlížeč Edge od Microsoftu. Což sice dává smysl právě z hlediska redmondského giganta, ale nejspíš to zklame ty, kteří raději dávají přednost Chromu, Firefoxu, Opeře či jiným alternativám.

Každopádně je tu ještě jedna výhoda, kterou „sety“ přinášejí, a to možnost obnovení skupin panelů, které jste měli otevřené dříve, ve chvíli, kdy si zapnete počítač třeba druhý den. Díky tomu by kontinuita vaší práce mohla dosáhnout nové úrovně.

příloha_ovladnete_sva_data

Kromě toho budou uživatelé schopni synchronizovat a obnovovat skupiny aplikací na různých mobilních i desktopových zařízeních díky integraci nástroje Microsoft Timelines (Časová osa). Zatím není jasné, kdy budou sety k dispozici pro běžné uživatele, ale lidé zařazení do programu Windows Insider už k funkci nějakou dobu přístup mají, takže je možné, že se objeví v příští velké aktualizaci Windows 10.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?