Hlavní navigace

Slack nabízí uživatelům Enterprise Grid podnikovou správu klíčů

17. 9. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Computerworld
Slack uvedl nové funkce, kterými chce k sobě přilákat větší množství podnikových zákazníků, včetně vylepšené bezpečnosti, souladu s pravidly a možností pro administrátory.

K funkcím, které se mají stát součástí jeho produktu Enterprise Grid, patří i podniková správa klíčů (enterprise key management; EKM). Díky tomu získají zákazníci do rukou klíče pro šifrování a dešifrování citlivých dat uložených ve Slacku, „včetně zpráv, souborů a komentářů,“ řekl v telefonickém rozhovoru s Computerworldem Ilan Frank, šéf podnikových produktů Slacku.

EKM v podstatě nabízí zabezpečení on-premise řešení s výhodami cloudového nástroje, uvádí společnost.

Přesné datum vydání nové funkce zatím nebylo zveřejněno, nicméně uživatelé Enterprise Grid by přístup k EKM měli získat už do konce letošního roku.

Podle analytické firmy 451 Research by EKM mohl nalákat dost organizací, které cloudovou spolupráci prozatím nevyužívají kvůli překážkám v oblasti zabezpečení a soukromí. Funkce by Slacku mohla pomoci získat zákazníky v regulovaných vertikálních trzích a regionech, což jsou oblasti, v nichž tato společnost příliš velké zastoupení nemá. Kromě toho by mohla být rozhodovacím prvkem pro firmy, které s implementací cloudových chatovacích nástrojů prozatím váhaly.

Podle Constellation Research jsou funkce EKM na vysoce konkurenčním trhu „velice důležité,“ a to zejména v boji Slacku proti Microsoftu, Googlu a Cisku. Nadále je třeba přidávat funkce, které se týkají zabezpečení, škálovatenosti, retence dat a souladu s pravidly, čehož si je Slack dobře vědom.

Enterprise Grid nabízí centralizovanou správu týmové chatovací aplikace na celopodnikové úrovni a podporuje až 500 tisíc uživatelů.

příloha_ovladnete_sva_data

Od uvedení nástroje uplynul více než rok a za tu dobu ho implementovalo 150 velkých podniků celého světa. Největší implementace proběhla v IBM, kde má Enterprise Grid více než 110 tisíc aktivních uživatelů denně. Samotný Slack měl v květnu 8 milionů aktivních uživatelů denně.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?