Hlavní navigace

Slack přidává nové funkce, zvyšuje kompatibilitu s Office 365 (2)

16. 4. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © pressmaster - Fotolia.com
Slack přidává nové funkce, které rozšiřují způsoby interakce s aplikacemi Office 365 přímo z vlastní platformy pro spolupráci. K těm patří například aplikace kalendáře pro Outlook, náhledy souborů Office a možnost exportovat e-maily do kanálů a přímých zpráv Slacku.

Předchozí díl

Schopnost synchronizace s kalendáři Outlooku zároveň umožní automatické aktualizace stavu uživatele ve Slacku – což je podle Pflauma jedna z nejžádanějších funkcí ze strany zákazníků. To znamená, že stav uživatele v rámci Slacku bude nastaven například na „na schůzce“ v závislosti na harmonogramu z kalendáře Outlooku, nebo „mimo kancelář“, pokud má na dané dny naplánovanou dovolenou.

Slack se zároveň snaží vytvořit přemostění mezi svou aplikací pro spolupráci a e-maily Outlooku. Rozšíření Slack for Outlook umožňuje uživatelům přeposílat e-maily přímo ze své schránky do kanálu Slack, nebo je posílat jako přímou zprávu. Provádí se to kliknutím na ikonu Slacku, která se objeví v e-mailech v Outlooku a zvolením kanálu nebo jednotlivého příjemce. Členové týmu ve Slacku si poté mohou prohlížet obsah e-mailů ze svého streamu na chatu, a také otevírat všechny přílohy a poznámky.

Tato funkcionalita přichází po akvizici společnosti Astro z konce loňského roku Slackem; spoluzakladatelem a výkonným ředitelem Astra, které se zabývalo správou e-mailů byl právě Pflaum; zaměstnanci Astra byli zapojeni do stále probíhající realizace plánů na užší integraci s aplikacemi pro produktivitu třetích stran. „Sdílení e-mailů je přímým pokračováním toho, co jsme dělali v Astru, a také jednou z věcí, k nimž jsme se dostali poté, co jsme přišli sem,“ říká Pflaum.

příloha_ovladnete_sva_data

Slack zároveň oznámil hlubší integraci s OneDrive (opět od Microsoftu), čímž zjednodušuje nahrávání souborů z tohoto cloudového úložiště. Uživatelé Slacku mohou kliknout na ikonu „+“ vedle panelu zpráv, zvolit OneDrive a následně si vybrat soubor, který chtějí sdílet v rámci kanálu nebo přímé zprávy.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?