Hlavní navigace

Slack uvádí správu podnikových klíčů, ale bez end-to-end šifrování (2)

22. 3. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © imageegami - Fotolia.com
Výrobce softwaru pro týmovou spolupráci doufá, že svým podnikovým zákazníkům pomocí funkce správy klíčů poskytne více kontroly nad citlivými daty, jako jsou zprávy, soubory a komentáře.

Předchozí díl

Slack navíc nemá v plánu uvést ve svém softwaru end-to-end šifrování, což už konkurenční aplikace typu Cisco Webex Teams nebo Symphony naopak nabízejí.

Podle Franka ve Slacku zvažovali i tuto možnost, jenže výsledkem by byly kompromisy ve funkcionalitě.

„Je zde mnoho, mnoho omezení,“ řekl. „Zjistili jsme, že bychom to tak mohli udělat, ale pak bychom ze Slacku učinili jen chatovací nástroj, podobný iMessage nebo WhatsApp, a to není to, o co naši zákazníci žádají. V rozhovorech s našimi zákazníky a potenciálními zákazníky se téměř všichni shodli na tom, že EKM je směr, kterým bychom se podle nich měli vydat, a že by opravdu mnohem raději měli kontrolu nad klíči v kombinaci s tím, aby Slack zůstal Slackem,“ řekl Frank.

Podle Lazara by sice end-to-end šifrování některé zákazníky přilákalo, ale zároveň zmínil i omezení, která by s sebou takový krok nutně přinášel.

„Mimo regulovaná odvětví to nevnímáme jako kritickou nutnost, ale nabízí přidanou schopnost chránit data v cloudu,“ řekl Lazar. „Problém s end-to-end šifrováním je fakt, že může omezit funkcionalitu vyhledávání, a to v tom, že funkce vyhledávání není schopna kompilovat šifrovaná data. Kromě toho to omezuje integrace aplikací třetích stran.“

Pro mnoho podniků mimo vysoce regulovaná odvětví, jako jsou bankovnictví a obrana, není end-to-end šifrování v současné době vnímáno jako nutnost.

příloha_ovladnete_sva_data

„Stojí za zmínku, že právě teď naše data ukazují, že nejvíce implementovanou aplikací pro týmovou spolupráci je Microsoft Teams, který nenabízí ani end-to-end šifrování, ani klíče v držení zákazníka,“ řekl.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?