Hlavní navigace

Teams teď mají víc aktivních uživatelů než Slack (2)

16. 7. 2019
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Computerworld
Aplikaci pro spolupráci Microsoft Teams teď používá 13 milionů jednotlivců denně. Vůbec poprvé se tak dostala před konkurenční Slack.

Předchozí díl

Na své akci Inspire konané tento týden Microsoft prozradil i to, že má 19 milionů týdenních aktivních uživatelů. Naopak Slack má 10 milionů denních aktivních uživatelů.

Microsoft řekl, že nárůst poukazuje na to, jak se společnosti a jejich zaměstnanci přizpůsobují práci, která se točí okolo týmové spolupráce a způsobů komunikace postavených na kanálech. „Tato data nám říkají, že lidé skutečně přesunuli svoji práci na tuto otevřenou platformu pro komunikaci a spolupráci v reálném čase,“ říká Kady Dundasová, ředitelka produktového marketingu pro Teams.

Analytici ovšem tvrdí, že společnosti porovnávající Slack a Teams by si měly dávat pozor na to, aby z čísel měr přijetí ze strany zákazníků nečetly příliš mnoho.

„Je dobré viět, že Microsoft začíná sdílet svoje čísla míry přijetí – a jsou to dobrá čísla,“ říká Wayne Kurtzman, ředitel výzkumu analytické firmy IDC. „Ale tato čísla, stejně jako všechna čísla, jež sdílejí samotné společnosti, by měla být vnímána s opatrností. Měří v tomto případě obě společnosti data stejně? To je vždycky předmětem obavy, stejně jako sledování platforem sociálních médií, používajících podobné způsoby měření.“

Navíc navzdory úspěchu Teams a Slacku – který nedávno upsal svoje akcie na burze – je poptávka po aplikacích týmové spolupráce stále ve své rané fázi; potenciál růstu přilákal spoustu výrobců včetně Googlu, Facebooku a Ciska. V důsledku toho je nepravděpodobné, že by se tento segment vyvinul ve směru „vítěz bere všechno“; v mnoha případech budou podniky používat pro různé zaměstnance různé aplikace, třeba Slack i Teams.

„Dokonce i když počty uživatelů řešení Microsoftu a Slacku pro týmovou spolupráci sečteme dohromady, naznačuje to, že většina společností software pro spolupráci zatím nepoužívá,“ podotýká Kurtzman. A dodává, že IDC očekává pokračování nárůstu trhu aplikací pro týmovou spolupráci v následujících pěti letech složenou roční mírou 20 procent.

„Důležité ponaučení je, že šéfové firem musejí vážně uvažovat o aplikacích pro spolupráci, které splňují potřeby toho, jak jejich podnik v dnešní době pracuje, a také budoucnosti jejich práce.“

příloha_ovladnete_sva_data

Slack odmítl tvrzení Microsoftu přímo komentovat, nicméně mluvčí společnosti odkázal na dřívější komentáře šéfa Slacku Stewarta Butterfielda. Při nedávném uveřejňování finančních výsledků Butterfield zdůraznil, jak je Slack využíván rutinně a uživatelé jsou do aplikace typicky přihlášeni celý pracovní den a aktivně ji využívají více než hodinu denně.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?