Hlavní navigace

Všechny nové Chromebooky budou podporovat aplikace pro Android

26. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © kaptn - Fotolia.com
Google oznámil, že všechny Chromebooky dodané na trh v roce 2017 a dále budou podporovat aplikace pro Android.

Pokud si v roce 2017 nebo později pořídíte Chromebook, nebudete muset mít obavy o to, zda na nich bude možné provozovat aplikace pro Android. Google nedávno vydal komentář v tomto smyslu na své stránce věnované podpoře aplikací pro Android v Chrome OS.

Podobný krok byl očekávaný, ale nyní jej Google výslovně potvrdil, takže zákazníci kupující nová zařízení mohou mít jistotu. I když jsou zmiňovány pouze nové modely, Google podle dostupných informací plánuje podporu rozšířit i na některé starší Chromebooky.

I přes deklarovanou podporu není snadné zjistit, které Chromebooky nakonec budou aplikace pro Android podporovat. Nové modely pro rok 2017 zatím nepřišly na trh a i poté bude v nabídce stále ještě mnoho starších, zejména v online obchodech. Na stránkách podpory Google by měly být k dispozici informace, které modely aplikace pro Android podporují.

Budou Chromebooky konečně vhodné pro domácnosti?

příloha_ovladnete_sva_data

Chromebooky se dosud uplatňovaly především ve školství, ale v domácnostech se zatím příliš neuchytily. Výrobci hardwaru doufají, že podpora aplikací pro Android to změní.

Na lednovém veletrhu CES 2017 byly mezi Chromebooky a počítači Windows PC narýsovány nové bitevní linie. Asus představil nový model Chromebooku Flip, Samsung zase odhalil Chromebook Plus a Pro, dvě prémiová zařízení s dotykovou obrazovkou, jejichž smyslem je vytěžit maximum z podpory aplikací pro Android.

Byl pro vás článek přínosný?