Hlavní navigace

WhatsApp expanduje na stolní počítače

12. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: WhatsApp.com
Nová aplikace pro Mac a Windows má messagingové službě pomoci dohnat konkurenci.

Oblíbená komunikační služba WhatsApp začala nabízet aplikaci pro stolní počítače s operačními systémy Mac OS a Windows.

Miliony uživatelů budou mobilní aplikace WhatsApp budou moci pokračovat v konverzaci i z deskotpu a naopak. Pro ty, kdo tuto službu využívají i při práci u počítače, to bude znamenat podstatně větší komfort.

Novinka umožní společnosti WhatsApp lépe konkurovat podobným službám jako Line, WeChat nebo Telegram, které již stolní aplikaci nabízí nejméně pro jednu platformu, nemluvě o dalších multiplatformních komunikačních službách jako Google Hangouts.

Pro nastavení aplikace je nutné naskenovat QR kód v aplikaci pomocí mobilní verze WhatsApp pro Android nebo iPhone. N8sledně je možné se přihlásit a začít stolní aplikaci používat.

příloha_ovladnete_sva_data

Za zmínku stojí skutečnost, že uživatelé WhatsApp již měli na stolních počítačích k dispozici webovou aplikaci. Zajímavé také je, že Facebook jako vlastník WhatsApp nenabídl dosud stolní aplikaci pro svoji službu Messenger.

Obliba mobilních aplikací pro zasílání rychlých zpráv v posledních letech neustále stoupá. WhatsApp je jednou z největších a v roce 2014 ji koupil Facebook za 22 miliard dolarů.

Byl pro vás článek přínosný?