Hlavní navigace

Workplace od Facebooku má dva miliony platících uživatelů (2)

12. 3. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv redakce
Workplace at Facebook, řešení Facebooku pro spolupráci v podnicích, zaznamenalo od svého vzniku v roce 2016 výrazný růst.

Předchozí díl

Celkový počet uživatelů Workplace je pravděpodobně výrazně vyšší než ony dva miliony uváděné Facebookem, které berou v potaz jen ty zaměstnance, kteří aplikaci využívají v prémiovém, tedy placeném režimu. Workplace totiž nabízí i bezplatnou verzi svého softwaru a svoji aplikaci zdarma zpřístupňuje také neziskovým a vzdělávacím organizacím.

Navzdory svému růstu Facebook o míře přijetí mezi uživateli tradičně mlčel a dříve navíc ani nerozlišoval počet platících a neplatících uživatelů. Předchozí dostupná zpráva byla z října 2017 a hovořila o tom, že Workplace tehdy využívalo 30 tisíc podniků.

Dodavatelé softwaru pro spolupráci se často liší v tom, jakým způsobem reportují statistiky používání, čímž komplikují tvorbu přímých srovnání konkurenčních produktů. Je ovšem možné načrtnout jisté paralely.

Slack – považovaný od svého oficiálního debutu v roce 2014 za jednu z nejrychleji rostoucích podnikových aplikací – nedávno oznámil, že má tři miliony platících uživatelů a 10 milionů uživatelů celkem, včetně své bezplatné služby. Kromě toho má 85 tisíc týmů, které za jeho služby platí.

Produkt pro spolupráci z dílny Microsoftu, Teams, je k dispozici prostřednictvím předplatných Office 365 i jako bezplatná služba a využívá jej 329 tisíc společností.  Celkově existuje 54 spolčností s více než 10 tisíci měsíčními aktivními uživateli Teams, uvádí společnost, ačkoliv celkové počty denních či měsíčních aktivních uživatelů nezveřejňuje.

příloha_ovladnete_sva_data

Je však samozřejmě třeba zmínit, že Workplace se od obou aplikací v různých ohledech liší, a to včetně funkcí a ceny.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?