Hlavní navigace

Zaparkujte v Praze s 2GIS

21. 12. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 2GIS
Informační systém Prahy s mapou města 2GIS nabízí svým uživatelům nově další funkci, která jim pomůže zorientovat se ve městě, respektive co nejrychleji zaparkovat.

Novou funkcí 2GIS jsou totiž parkoviště a parkovací zóny. To uživatelé ocení především v aktuálním předvánočním období, kdy bývají parkoviště tradičně přeplněná.

2GIS v současné době mapuje více než 14 000 parkovišť, garáží a parkovacích zón v Praze. Z parkovacích zón je jich pak 2 000 v modré, 180 v zelené a 220 v oranžové zóně. V mapě uživatelé najdou i oranžovo-modré a zeleno-modré zóny.

Všechna parkoviště jsou na mapě označena písmenem „P“. Pro zjištění podrobnějších informací, jako např. počet parkovacích míst, cenu parkovného nebo třeba maximální dobu stání, stačí na příslušné parkoviště kliknout a informace se zobrazí v detailu.

Zajímavou funkcí pak ji i to, že pokud si pomocí 2GIS uživatelé naplánují trasu automobilem, aplikace jim automaticky napoví, kde v okruhu 150 m od cíle své cesty mohou zaparkovat svůj automobil.

Byl pro vás článek přínosný?