Hlavní navigace

Dokument Microsoftu ukazuje, zda Edge drží krok se záplatami Chromu (1)

10. 2. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Dokument bude aktualizován pokaždé, když Microsoft vydá novou verzi Edge, obsahující veřejné známé bezpečnostní aktualizace z projektu Chromium.

Microsoft na internetu zveřejnil bezpečnostní dokument, který bude zaznamenávat veškeré aktualizace jeho nového prohlížeče Edge, postaveného na open-source projektu Chromium, a jehož prostřednictvím poskytuje svým zákazníkům způsob, jak mohou monitorovat, zda redmondská společnost drží krok se záplatami konkurenčního Chromu ze strany Googlu.

„Tento dokument bude aktualizován pokaždé, když Microsoft vydá verzi Microsoft Edge, zahrnující veřejně známé bezpečnostní aktualizace z projektu Chromium,“ napsali zástupci firmy v přiloženém komentáři.

V polovině uplynulého týdne byl součástí dokumentu pouze jediný záznam, datovaný k k 17. lednu, který reagoval na čtyři zranitelnosti označené dle standardu CVE. (Čili „Common Vulnerabilities and Exposures“ [běžné zranitelnosti a vystavení zneužití]; jedná se o nejpoužívanější standard pro pojmenovávání chyb.)

Ve stejném dokumentu se zároveň zmiňují čísla verze Edge, zahrnující tyto záplaty, a odpovídající verze Chromia, která reaguje na stejné „bugy“. A protože Chrome přebírá čísla verzí Chromia beze změny – což Microsoft Edge z nějakého důvodu nečiní – je tento dokument vůbec první možností, jak mohl Computerworld zjistit, jakým způsobem propojit konkrétní verzi Edge s konkrétní verzí Chromu.

příloha_ovladnete_sva_data

Účelem tohoto bezpečnostního dokumentu je soupis veškerých bezpečnostních aktualizací pro Edge. Porovnání čísla verze Edge s číslem verze Chromu umožňuje zákazníkům kontrolovat, zda Microsoft drží krok se záplatami pro Chromium/Chrome.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?