Hlavní navigace

End-to-end šifrování konverzací Skype je teď dostupné všem

24. 8. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Skype sice našel díru na trhu, co se týče podniků, ale jeho konkurenti, například WhatsApp, Telegram a dokonce i Facebook Messenger měli vždycky konkurenční výhodu v jedné klíčové oblasti, a sice soukromí komunikací.

Všechny tři výše zmíněné služby totiž nabízejí end-to-end šifrování konverzací, čímž se stávají hlavní volbou pro ty, kteří chtějí probírat citlivé záležitosti nebo rychle sdílet privátní podnikové informace.

Abychom byli féroví, je třeba zmínit, že Skype přece jen začal s testováním šifrování chatu, a to už v lednu, ovšem doposud bylo k dispozici jen pro hrstku uživatelů. Jak ovšem uvádí portál MSPoweruser, to se nyní mění a end-to-end šifrování je teď tedy dostupné pro všechny.

Je ovšem nutné upozornit, že tato funkce není aktivována automaticky. Podobně jako u nástroje Secret Conversation u Facebooku je end-to-end šifrování u Skypu třeba nastavit pro každou konverzaci zvlášť.

Pro započetí nového šifrovaného chatu s jedním z vašich kontaktů na Skypu prostě startu nového chatu zvolte možnost „Nová soukromá konverzace. Jakmile daný kontakt potvrdí, že se chce zúčastnit soukromého chatu, bude veškerá vaše následující komunikace chráněna.

příloha_ovladnete_sva_data

Je zajímavé, že tuto funkci můžete v danou chvíli využít pouze na jediném zařízení. Nemůžete například zkontrolovat stav svých soukromých konverzací na telefonu, zatímco jsou tyto stále aktivní na vašem PC; budete je muset přepnout manuálně.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?