Hlavní navigace

Notebook nejčastěji ukradnou na tom nejméně očekávaném místě

18. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © Minerva Studio - Fotolia.com
Nárůst mobility v podnicích vede mnoho CIO ke strachu ze ztráty dat ve ztracených či ukradených zařízeních. Nová studie naznačuje, že byste měli zpozornět zejména ve vlastní kanceláři.

Letos v červenci realizovala společnost Kensington průzkum IT Security & Laptop Theft mezi 300 IT profesionály v USA z různých oborů působení.

Když se Kensington respondentů zeptal, kde se zaměstnanci jejich společnosti setkali s krádeží IT zařízení, byly odpovědí číslo jedna „auta a dopravní prostředky“ s 25 procenty. Odpovědí číslo dva však před „letišti a hotely“ (15%) a „restauracemi“ (12 %) byla „kancelář“ (23 %).

Průzkum dále zjistil následující skutečnosti:

  • 34 procent organizací nemá žádná pravidla fyzické bezpečnosti notebooků, mobilních zařízení a dalších elektronických majetků.

  • 54 procent respondentů tvrdí, že v současné době nepoužívá fyzické zámky svého IT vybavení.

  • 80 procent respondentů nepoužívá zámky na ne-počítačovém vybavení, jako jsou projektory, pevné disky, monitory či reproduktory.

Kensington naznačuje, že IT může být uchlácholeno falešným pocitem, že zařízení jsou v areálu podniku v bezpečí, protože v kancelářích pracují uživatelé.

příloha_ovladnete_sva_data

„S tím, jak průzkum ukazuje překvapivě vysoké procento interních krádeží IT, měli by ředitelé IT a nákupčí implementovat formální pravidla fyzického zabezpečení a podniknout kroky k ochraně svých zařízení a citlivých dat, která obsahují,“ říká Rob Humphrey, ředitel globálního produktového managementu pro oblast bezpečnosti, Kensington. „Protože studie potvrzují, že správně implementované zabezpečení může významně snížit krádeže notebooků o celých 85 procent, je pro zaměstnance IT důležité neustále používat fyzické zámky pro počítačové a mobilní zařízení.“

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?