Hlavní navigace

Šifrovaný telefon Enigma E2

22. 5. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: SpyShop24.cz
Obyčejný mobil? Ještě před několika lety takový model telefonu byl naprosto běžný. Takhle jenom vypadá. V podstatě jedná se o nejlépe zabezpečený mobil na světě. Šifrovaný telefon Enigma E2 využívá nejmodernější techniky ochrany proti odposlechu. Díky němu každý Váš hovor bude bezpečný. Hlavně ho používají politici a byznysmeni. Na český trh ho uvedl SpyShop24.cz.

Šifrovaný telefon Enigma E2 je určený pro členy vlády, novináře, bankéře nebo management velkých firem. Pro navázání šifrovaného spojení je nezbytné použít dva kompatibilní telefony, které pracují se stejným systémem šifrování dat. Karta Smart Card to jedinečné řešení, které využívá Tripleton Enigma E2, umožňuje identifikovat obě strany v bezpečném spojení. Zabezpečení fungují nezávisle na síti operátora. Klíč se přiřazuje zcela anonymně a je certifikován.

Enigma E2, šifrovaný telefonSIM karta v případě pokusu o skenování nebo jiných pokusech o získání přístupu sama se zničí. Výměnou autorizačních klíčů dochází k autorizaci hovoru. Bezpečnost zajišťuje 2048bitové šifrování typu RSA. Ochrana nebyla ještě prolomena. Ani nejmodernější počítače s obrovským výpočetním výkonem to nedokázaly.

Díky metodě autorizace, která byla zmíněná, je zcela eliminována populární metoda odposlechu hovorů GSM technikou „člověk uprostřed“, které principem je maskování za základnu síťového operátora. Po autorizaci mobil přechází do režimu šifrování zvukového přenosu, které používá velmi silný šifrovací algoritmus AES s 256 bitovým klíčem. Tenhle klíč je pokaždé unikátní – některé z jeho parametrů se mění také během hovoru. Jak dlouho trvá zahájení hovoru? Od stisknutí tlačítka do zahájení hovoru uplyne pouhých 1,5 – 7 vteřin, a to i tehdy, jestli se jedná o hovor z druhého konce světa. Výdrž baterie stačí na 4 hodiny hovoru a 180 hodin v pohotovosti. Díky podpoře tří pásem GSM lze šifrovaný telefon použít kdekoli na světě.

příloha_ovladnete_sva_data

Obchod se špionážní technikou SpyShop24 nenabízí jenom šifrovaný telefon Enigma E2. Na jeho stránkách najdete odposlechy, monitoring PC, diktafony a mikrokamery, GPS lokátory, detektory odposlechů, detektory kamer a detektory kovů, fotopasti a ostatní. Na trhu působí více než 10 let.

Zdroj: SpyShop24.cz

Byl pro vás článek přínosný?