Hlavní navigace

Fujitsu investuje 200 miliard jenů do cloudových technologií

13. 8. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © violetkaipa - Fotolia.com
Společnost hodlá vybudovat jednu z nejšírších nabídek služeb IaaS, Paas, SaaS a integrace cloudu. Podpoří hlavně obchodní inovace.

Společnost Fujitsu hodlá ve fiskálních letech 2014–2016 investovat 200 miliard jenů (40 miliard Kč), aby naplnila strategii růstu pro cloud. Reaguje tak na předpoklad výrazného růstu cloudového trhu v roce 2016.

„Společnost Fujitsu má vizi inteligentní společnosti soustředěné na člověka, takové, v níž jsou sociální a obchodní inovace řízeny inteligentním použitím informačních a komunikačních technologií. Cloud vnímáme jako přirozenou platformu pro poskytování těchto nových typů aplikací, což se odráží jak v prokazatelném nárůstu přijetí cloudových služeb, tak ve skutečnosti, že její používání se pro mnoho vedoucích pracovníků v oblasti IT stává standardní součástí modelů poskytování služeb IT,“ říká Cameron McNaught, výkonný viceprezident Fujitsu pro segment IT řešení. „Rovněž je nám jasné, že jediný poskytovatel cloudových služeb nemůže uspokojit všechny potřeby zákazníka, a proto i nadále investujeme do našich služeb integrace cloudu.“

Podle průzkumu, který provedla analytická společnost Frost & Sullivan, se v roce 2016 očekává růst celosvětového trhu se službami cloud computing na úroveň zhruba 172 miliard Kč z odhadovaných 72 miliard Kč v roce 2013. Jeho rozvoj tak dosahuje při složené roční míře růstu výše 33,4 %. Zatímco nadále pokračuje růst služeb PaaS (platform-as-a-service) a SaaS (software-as-a-service) zůstává pro uživatele nejoblíbenější nabídkou cloudových služeb, očekává se v období let 2013–2016 růst služeb IaaS (infrastructure-as-a-service), a to o 40 procent ročně.

příloha_ovladnete_sva_data

Čtěte také:
→ V zemích, kde je za cizoložství trest smrti, nepodnikáme…
…říká Christoph Kraemer z portálu AshleyMadison a dodává, že přesto v těchto zemích mají své uživatele.
→ Hybridní cloudové zálohování od Fujitsu
Nová služba Fujitsu BaaS (Backup as a Service) pomáhá zákazníkům vypořádat se s komplexními požadavky na zálohování a obnovu dat.

G+

Byl pro vás článek přínosný?