Hlavní navigace

Microsoft hodlá darovat neziskovkám miliardu dolarů v cloudových službách

27. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: (c) T. L. Furrer - Fotolia.com
Microsoft by chtěl zpřístupnit cloud computing všem. Šéf firmy Satya Nadella říká, že by z jeho výhod měli mít prospěch nejen bohaté společnosti. Skeptici však tvrdí, že ušlechtilé záměry ve skutečnosti maskují obchodní cíle.

Microsoft plánuje během příštích tří let darovat cloudové služby v hodnotě 1 miliardy USD nevládním organizacím a výzkumným institucím ve snaze zpřístupnit tyto služby komunitám, které si je jinak nemohou dovolit.

Dar, jehož hodnota byla vypočtena jako spravedlivá tržní hodnota, by mohl být pro společnost Microsoft v dlouhodobém horizontu obchodním přínosem, protože by ve výsledku mohla získat řadu potenciálních  dlouhodobých uživatelů své cloudové platformy.

Microsoft poskytne neziskovým organizacím kompletní sadu svých cloudových služeb včetně Microsoft Azure, aby mohly provozovat aplikace, využívat výpočetní výkon a úložnou kapacitu, řídit vztahy s dárci a příjemci pomocí CRM Online a spravovat svá zařízení, aplikace a data pomocí Enterprise Mobility Suite.

Microsoft by chtěl prostřednictvím nabídky jedné nebo více cloudových služeb do konce roku 2017 oslovit na 70 000 nevládních organizací a v dalších letech ještě větší počet. Jenom v roce 2016 hodlá darovat neziskovkám téměř 350 milionů dolarů v cloudových službách.

příloha_ovladnete_sva_data

Druhou částí plánu je navýšení hodnoty programu poskytování cloudu Microsoft Azure výzkumným institucím o polovinu. Dosud tento program poskytoval bezplatné výpočetní zdroje více než 600 vědeckých projektů na šesti kontinentech.

Microsoft se snaží prosazovat své cloudové služby po celém světě. Zakládá proto i datová centra v některých zemích, aby vyhověl místním legislativním požadavkům na lokální ukládání dat.

Byl pro vás článek přínosný?