Hlavní navigace

Microsoft láká zákazníky do cloudu Azure většími disky pro virtuální stroje

7. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © Concept web Studio - Fotolia.com
Microsoft zosminásobil maximální kapacitu disků pro operační systémy v cloudu Azure ve snaze přilákat do něj více podnikových výpočetních zdrojů. Nyní je do cloudu Azure možné přenést virtuální stroje s OS disky o velikosti přes 127 GB.

Microsoft systematicky zavádí nové služby a přidává funkce do svého cloudu Azure, aby zlepšil konkurenceschopnost své platformy a lépe ji uzpůsobil pro různé způsoby využití. Dosud byla velikost disků s operačním systémem v cloudu Azure omezena na 127 GB, což byl problém pro podniky, které potřebovaly přenést do cloudu existující virtuální stroje, které z nějakého důvodu tento limit přesahovaly.

„Nový limit 1023 GB limit umožňuje mnohem jednodušší migraci virtuálních strojů, kde aplikace a data na disku s OS přesahují dřívější omezení,“ napsal na blogu společnosti Microsoft projektový manažer cloudu Azure Guy Bowerman.

Změna přijde nejvíce vhod v případech, kdy je cloud Azure využíván jako platforma typu „infrastruktura jako služba“. Namísto nutnosti překonfigurovávat OS disk, aby zabíral méně místa, je možné virtuální troj na něm běžící přesunout do cloudu Azure v jednom kroku.

příloha_ovladnete_sva_data

Změna se vztahuje na virtuální stroje s OS Windows a Linux. Aktualizovány byly všechny veřejné regiony a čínská a vládní verze cloudu Azure budou brzy také následovat.

Důvodem dřívějšího omezení na 127 GB bylo podle Bowerman odradit uživatele od využívání OS disku k produkčním zátěžím náročným na výkon. Disková mezipaměť je optimalizovaná na provoz operačního systému, avšak u aplikací vyžadujících trvalou práci s daty dosáhnou uživatelé lepšího výkonu na připojeném datovém disku.

Byl pro vás článek přínosný?