Hlavní navigace

Rok 2015 bude ve znamení expanze, plánuje Master Internet

12. 1. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: © Scanrail - Fotolia.com
Master Internet zahajuje expanzi do zahraničí. Tak zní plán lídra v oblasti poskytování datacentrových služeb pro rok 2015 a následující léta. Pilotní službou, se kterou v lednu vstoupil na slovenský trh, je ambiciózní projekt samoobslužného portálu pro cloudové služby MasterCloud.sk.

Hostingová společnost Master Internet v těchto dnech na slovenském trhu představuje novinku v nabízených službách. Jako první krok pro plánovanou expanzi zvolil Master právě východního souseda. Na Slovensko cílí se svým osvědčeným produktem VMware Enterprise cloudu a slibuje, že během krátké doby budou přibývat další. Jedním z nich bude například i open source cloudový projekt OpenStack.

„Přes samoobslužný portál MasterCloud.sk aktuálně poskytujeme službu Enterprise cloud s denním účtováním. Speciálně pro expanzi do zahraničí vyvinuli naši programátoři nejen nový systém účtování, ale také progresivní zákaznický informační systém s integrovaným ticket systémem,“ říká provozní ředitel Master Internet Filip Špaček. Vše napovídá tomu, že MasterCloud.sk rozhodně nezůstane jen u jedné služby. „V nejbližší době přibydou další. Zákazníkům skrze nový portál nabídneme mimo jiné i cloud na platformě OpenStack, na jehož brzkém spuštění intenzivně pracujeme,“ odkrývá Špaček.

Server ihned a bez závazků

Přes portál MasterCloud.sk získají zákazníci službu Enterprise cloud s okamžitým zřízením a navíc zcela bez závazků. Server je tak možné využít jen pár týdnů či měsíců bez nutnosti vázat se poskytovateli na delší dobu. Slovenští zákazníci navíc mají jistotu, že služba je provozována ve špičkových datacentrech stabilního provozovatele s více než patnáctiletou zkušeností v oboru.

Konfiguraci serveru včetně doplňkových služeb mohou zákazníci flexibilně navyšovat přímo v zákaznickém informačním systému. V něm na přehledných grafech jedním pohledem zjistí využití svých serverů i všech využívaných doplňkových služeb.

Enterprise cloud, to je plnohodnotná náhrada za nedostačující a málo výkonné fyzické servery, avšak s garancí vysoké dostupnosti „čtyř devítek“ 99,99 %. Díky rozložení technologií do dvou datacenter v klíčových lokalitách Praha a Brno umí Master Internet nabídnout nadstandardní službu Site Recovery, která zajistí provoz při výpadku jednoho z datacenter například v důsledku přírodní katastrofy.

Proč MasterCloud.sk?

příloha_ovladnete_sva_data

  • Server s neomezeným výkonem.
  • Okamžité zřízení.
  • Platba kartou přes bránu WorldPay.
  • Bez závazků
  • Pokročilé statistiky využití a účtování serverů.
  • Intuitivní zákaznický IS s integrovaným ticket systémem.

Slovenskem expanze nekončí

Spolu s aktuálně budovaným OpenStack cloudem tak bude Master Internet disponovat již dvěma cloudovými platformami, což mu poskytuje výhodnou startovací pozici pro další expanzi do zahraničí. „Nejen letos, ale v průběhu nejbližších let chceme využít příznivého období k rozšíření byznysu v zahraničí. To se týká nejen hostingových služeb typu IaaS a PaaS. Expanze souvisí významně také s vlastními softwarovými produkty a aplikacemi, na kterých od loňského roku intenzivně pracujeme v rámci naší nové divize,“ uzavírá ředitel Špaček.

Byl pro vás článek přínosný?