Hlavní navigace

Implementace řešení AT DataPool pro Sberbank Europe AG se sídlem ve Vídni

30. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: simplity
Česká technologická společnost Simplity se za svou pětiletou historii může pochlubit několika zajímavými a úspěšnými projekty ve finančním sektoru, především pak v oboru bankovnictví.

Pražská firma dodávala různá IT řešení mimo jiné pro skupinu Raiffeisen, Bank of Ireland, Unicredit – Bank Austria či českou společnost Wood & Company. Šéf společnosti Simplity Petr Mahdalíček byl dokonce za rok 2014 oceněn jako EY Začínající podnikatel roku 2014. Nejvýznamnějším projektem firmy v poslední době byla implementace řešení AT DataPool v bance Sberbank Europe AG, která sídlí v Rakousku ve Vídni. Za tento počin si Simplity vysloužila ocenění CIO Grand Prix.

Systém AT DataPool je integrován do vnitřního chodu banky, je napojen na ostatní klíčové systémy finanční instituce a celkově tvoří dodané řešení klíčovou komponentu IT infrastruktury Sberbank v Rakousku a po rozšíření i v Německu. Projekt automatizuje a konsoliduje bankovní i účetní data, zároveň poskytuje komplexní informace pro potřeby zákonem definovaného regulatorního reportingu.

příloha_ovladnete_sva_data

AT DataPool je řešení vyvinuté na míru Sberbank Europe, projekt byl součástí vstupu banky na rakouský trh a jejího vybudování na zelené louce včetně potřebné IT infrastruktury. Řešení pokrývá regulatorní reporting, kalkulaci a distribuci podkladů pro reporty do systému BASEL III za Rakousko a Německo. Také zajišťuje potřeby banky v oblastech ALM, RISK, IFRS a kontrolingu. Zároveň řešení pokrývá retailové i korporátní bankovnictví včetně investičních produktů a také reporting do mateřské společnosti v Moskvě, tedy mimo EU.

www.simplity.eu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku