Hlavní navigace

5 nezodpovězených otázek o Windows 10 1909 (4)

4. 10. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Ljupco Smokovski - Fotolia.com
Další verze Windows 10 by měla dorazit již brzy. Ovšem pokud jde o podniky, pak ve vzduchu stále visí několik otázek ohledně toho, co bude tato verze obnášet a zdalipak nastaví standardy pro všechny budoucí podzimní updaty.

Předchozí díl

„I nadále budeme v budoucích vydáních komunikovat přechod ze statutu cílené na širokou implementaci,“ slíbil John Wilcox, „evangelista“ Windows-as-a-Service (WaaS), v příspěvku na blogu společnosti z 28. března. (Ve stejném příspěvku Wilcox zároveň oznámil, že verze 1809 byla vhodná pro „širokou implementaci“, což je eufemismus Microsoftu označující připravenost dané aktualizace na podnikové využití.) Od té doby však nastalo ticho po pěšině.

Potud vše v pořádku, ale co to má společného s Windows 10 1909?

Čas na další dohady. (Bylo by hezké, kdyby Microsoft svým zákazníkům jen sdělil, co se děje, nebo brzy bude, což je však v Redmondu z nějakého důvodu tabu.)

Protože je verze 1909 kumulativní aktualizací 1903 – pro pamětníky, v dřívějším žargonu Microsoftu by šlo o „Service Pack“ – a její obsah je ve skutečnosti totožný s upravenou verzí 1903, byla verze 1909 teoreticky otestován stejně dobře jako právě 1903. A cílovým datem vydání Windows 10 1909, jak řekl Microsoft na začátku července, mělo být září, jehož konec se kvapem blíží. I kdyby se toto datum zpozdilo do října, ke spuštění verze 1909 by došlo v průběhu pouhých několika dnů od případného upozornění na připravenost verze 1903 pro podniky, které by Microsoft mohl vypustit takto pozdě v průběhu procesu.

příloha_ovladnete_sva_data

Tato fakta – 1909 jakožto zevrubně otestovaná 1903 a blížící se uvedení první jmenované verze – dávají tušit, že Microsoft možná bere Windows 10 1909 jakožto milník pro své komerční zákazníky k tomu, aby si nainstalovali letošní feature upgrade.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?