Hlavní navigace

Apple údajně plánuje v roce 2019 představit svůj první elektromobil

23. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © adimas - Fotolia.com
Společnost Apple údajně plánuje odbočit od výroby počítačů a elektroniky a uvést v roce 2019 na trh svůj první elektromobil. Informoval o tom v pondělí The Wall Street Journal. První „iCar“ nebude plně autonomní, ale v dlouhodobém horizontu Apple počítá i s takovou variantou.

Podle deníku The Wall Street Journal začala společnost Apple nedávno zintenzivňovat své úsilí při vývoji technologií pro elektrický automobil a plánuje ztrojnásobit dnešní 600členný tým, který na projektu pracuje.

Společnost Apple je vyhlášená svým tajnůstkářstvím a podrobností je i tentokrát poskrovnu. Známo je, že vyvíjený model má kódové označení „Titan“, avšak není zřejmé, o jaký typ vozidla by se přesně mělo jednat.

Apple jedná s úředníky dopravního odboru okresu Contra Costa v Kalifornii o přístupu na námořní základnu Concord Naval Station. Bývalá vojenská základna poblíž San Francisca se totiž mění na zkušební prostor pro robotická vozidla s názvem „GoMentum Station“.

První elektromobil značky Apple nebude plně autonomní, avšak podle deníku The Wall Street Journal dlouhodobým cílem firmy je vyrábět také automobily bez řidiče.

Byl pro vás článek přínosný?