Hlavní navigace

Co se stalo s Windows 10 verze 1909? (5)

24. 5. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Pokud bychom se měli řídit minulostí, už nyní by se podzimní verze systému Windows 10 měla nacházet v rukou Insiderů. Ale zatím se k nim nedostala.

Předchozí díl

V dubnu pak Microsoft oznámil, že firma postoupí kontrolu nad tím, kdy budou feature upgrady na Windows 10 Home instalovány, skrze nové nastavení „Stáhnout a nainstalovat nyní“. Ačkoliv není přesně jasné, jak bude daná funkce fungovat v praxi, a kde jí Microsoft stanoví hranice, může se stát, že by tahle funkce mohla způsobit odliv většiny testerů po fázi programu Insider.

Jedním ze způsobů, jak zvrátit pokles počtu testerů, by mohlo být prodloužení testovacích fází jarních i podzimních upgradů.

Například Windows 10 2003 by mohl být insidery testován po více než rok (od února 2019, kdy Microsoft tenhle upgrade začal distribuovat uživatelům rychlejšího cyklu Skip Ahead, po očekávané uvedení v dubnu 2020). Mezitím by verze Windows 10 1909 byla „testována“, tedy „využita pro zbavení se všech chyb“, po téměř stejnou dobu (od října 2018, kdy se varianta 1903 poprvé dostala k insiderům, přes uvedení verze 1903 v květnu 2019 a měsíce po jejím uvedení, až po říjnový debut 1909).

V tomto spekulativním režimu by Microsoft mohl legitimně tvrdit, že každý z buildů Windows 10 testuje po dobu jednoho roku a déle. Změnilo by to názor kritiků na kvalitu aktualizací Windows?

příloha_ovladnete_sva_data

„Tohle by zákazníkům poskytlo trochu více stability a spolehlivosti u každoročního podzimního vydání a dodalo by jim to více jistoty při převádění většiny svých uživatelů na toto vydání namísto zpožďování aktualizací jednotlivých vydání do chvíle, kdy už tato vydání budou mít polovinu svých životních cyklů za sebou,“ tvrdí Goettl.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?