Hlavní navigace

Co se stane po odchodu Windows 7 „do důchodu“? (1)

11. 11. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Screenshot Windows 7
Lednový termín ukončení podpory Windows 7 se kvapem blíží, takže neškodí si zopakovat, co by zákazníci Microsoftu, využívající tento operační systém, měli mít na paměti.

Redmondský lékař vstoupil do místnosti, posadil se na svoje místo, ale Windows 7 se do očí nepodíval, jen zíral na stůl. „Obávám se, že pro vás mám špatnou zprávu,“ řekl.

Windows 7 si zhluboka povzdechly.

„Terminální fáze,“ řekl doktor. Jako by Windows 7 nevěděly, že už od července 2015 žijí přesčas. Ono zděšení na podzim 2012 bylo nepříjemné, nic víc. Ale o tři roky později už byl konec jasně na dohled. A teď je to tu.

„Deset týdnů,“ pravil lékař, a hleděl přitom z okna na padající listí. „Možná jedenáct. Ale pak…“

Co se stane s Windows 7 pak?

Zpočátku vůbec nic.

Operační systém bude i nadále fungovat (či nikoliv), tak jako každému z uživatelů (ne)fungoval doposud. To je důležité si zapamatovat, minimálně proto, že někteří stále předpokládají, že těsně po půlnoci dne 14. ledna 2020 už OS nikdy nespustí.

Dokonce i Microsoft připomíná zákazníkům, že Windows 7 budou i po tomto datu i nadále fungovat, ačkoliv by tyto připomínky mohla přesunout blíže k vrcholu svého seznamu poznámek „k vyřízení“. V často kladených otázkách (FAQ), týkajících se konce podpory, čekal Microsoft až na pátou položku, ve které konečně poznamenal něco o dalším fungování operačního systému. „Jestiže budete používat Windows 7 i po ukončení podpory, váš PC bude i nadále fungovat,“ slíbil Microsoft, přičemž dodal: „Váš PC bude i nadále nabíhat a běžet.“

příloha_ovladnete_sva_data

Dobré vědět, díky.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?