Hlavní navigace

Co se stane po odchodu Windows 7 „do důchodu“? (3)

13. 11. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © Sergey Nivens - Fotolia.com
Lednový termín ukončení podpory Windows 7 se kvapem blíží, takže neškodí si zopakovat, co by zákazníci Microsoftu, využívající tento operační systém, měli mít na paměti.

Předchozí díl

Co se týče podpory Office, Microsoft ovšem stanovil jeden háček. „Jestliže je problém důsledkem kombinace Office a nepodporovaného operačního systému, nebude tento problém podporován,“ uvedla společnost.

Termín ukončení bezpečnostních aktualizací v lednu 2023 nebyl stanoven jen tak z plezíru. Byl zvolen proto, že právě do té doby bude Microsoft poskytovat záplaty Windows 7 za peníze skrze svůj program Extended Security Updates (ESU). Microsoft si uvědomil, že jestliže bude svým komerčním zákazníkům prodávat ESU, bude muset i nadále poskytovat záplaty k Office.

A co Internet Explorer?

Na rozdíl od sady Office přestane společnost Microsoft opravovat Internet Explorer 11 (IE11) současně se zastavením aktualizací systému Windows 7. Jinými slovy 14. ledna 2020.

„Aplikace Internet Explorer jako součást systému Windows kopíruje životní cyklus podpory operačního systému Windows, na kterém je nainstalovaná,“ říká Microsoft – a říkal to už celé věky, protože to původně mělo znamenat „navždy“. Ale jinde už to firma formulovala jasně. „Podpora pro aplikaci Internet Explorer na zařízeních se systémem Windows 7 bude rovněž ukončena 14. ledna 2020,“ uvedla v jednom z dokumentů.

Jediným způsobem, jak i nadále dostávat bezpečnostní aktualizace pro IE11 na Windows 7, je platit za službu Extended Security Updates (ESU).

Co se stane s antivirovou ochranou, kterou používáme?

příloha_ovladnete_sva_data

To záleží na pravidlech a praktikách konkrétního producenta daného antiviru.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?