Hlavní navigace

Jak to vypadá s lednovými záplatami Microsoftu (2)

5. 2. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Microsoft
Všeobecně se dá říci, že lednové záplaty vypadají relativně neškodně, ale v některých případech specifických uživatelů mohou mít nečekané negativní důsledky.

Předchozí díl

Ve všech záplatách pro Windows 10 z ledna 2019 se objevily dvě velké chyby, které Microsoft přiznal:

Zaprvé, aplikace, které využívají databázi Microsoft Jet se souborovým formátem Microsoft Access 97 se nemusejí otevřít, pokud má databáze názvy sloupců delší než 32 znaků. Databáze se neotevře a vyhodí chybu „neznámý formát databáze.“

Zadruhé, po instalaci KB 4480966 někteří uživatelé hlásí, že nedokážou načíst webovou stránku v Microsoft Edge s využitím lokální IP adresy. Surfování na webu pak nefunguje nebo daná webová stránka přestane reagovat.

První chyba zasahuje (staré!) aplikace napsané v Acess 97 a dalších databázových balíčcích. Existuje pro to manuální řešení, které ale není úplně elegantní a bude po vás vyžadovat, abyste databázi převedli na novější formát. Což bude komplikace pro ty, kteří si stále hýčkají staré databáze.

Druhou chybu obejdete jednoduše – přestanete používat Edge.

Pokud jde o Windows 7, pak stále nevěříme konspiračním teoriím, že Microsoft do záplat Windows 7 záměrně umisťuje chyby, aby lidi přesvědčil k přechodu na Windows 10. Jiné teorie, které hovoří o tom, že se Microsoft orientuje hlavně na Windows 10 na úkor uživatelů Windows 7, jsou už o něco uvěřitelnější.

V uplynulém měsíci se ve Windows 7 Monthly Rollup objevily dvě chyby:

Místní uživatelé, kteří jsou součástí místní skupiny „Administrátorů,“ nemusejí být schopni vzdáleného přístupu v rámci Windows Server 2008 R2 a Windows 7 po instalaci bezpečnostních aktualizací z 8. ledna. Což neovlivňuje doménové účty v místní skupině „Administrátorů.“

příloha_ovladnete_sva_data

Některé programy pak dále správně nezobrazují Nápovědu po zmáčknutí klávesy F1.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?