Hlavní navigace

Listopadové záplaty Microsoftu probíhaly překvapivě klidně (2)

5. 12. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Po katastrofálním měsíci záplat v říjnu se Microsoft podle všeho konečně rozhodl zpomalit a záplatu pro Windows 10 (1809) konečně napravit.

Předchozí díl

Buildy Windows 10 zářijového-říjnového-listopadového-a-brzy-i-prosincového updatu nyní procházejí řádným testovacím cyklem. Není překvapením, že Microsoft v 1809 odhalil (a evidentně i vyřešil) spoustu chyb včetně nechvalně proslulé chyby s rozšířením názvů souborů. Ačkoliv Microsoft již dříve oznámil, že jeho záplaty dorazí koncem listopadu, oficiální stránka stavu aktualizací nyní uvádí, že přijdou počátkem prosince.

Zároveň dostaly ostatní společnosti čas na přípravu svých produktů na 1809. Apple má novou verzi iCloudu, spolupracující s 1809, Trend Micro má novou verzi svých produktů buďto implementovanou, nebo dostupnou v brzké době, aby „vyřešil nekompatibilitu.“ Když už jsme u toho, blokování upgradu u AMD Radeon HD2000 a HD4000 je stále aktuální, přičemž zatím nebylo nalezeno řešení. To samé se týká VPN klientů F5 a některých nových ovladačů displejů od Intelu.

Shrnuto a podtrženo: bylo by poměrně krátkozraké instalovat 1809 předtím, než Microsoft vyřeší a vydá svou nejnovější kumulativní aktualizaci. Ano, to znamená, že update Windows 10 pro září 2018 vyjde v alespoň přiměřeně využitelné formě až v prosinci.

příloha_ovladnete_sva_data

Pokud jde o Office, zde velký balíček záplat pro tento kancelářský balík z listopadu zahrnoval dvě ne-bezpečnostní záplaty, KB 4461522 a KB 2863821, které jsou v některých produktech Office 2010 spouštěčem chyb typu Entry Point. Microsoft tyto aktualizace doporučuje odinstalovat. V současné době nejsou distribuovány a zatím ani nebyly opraveny.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?