Hlavní navigace

Mají-li uživatelé možnost, volí jen jeden upgrade Windows 10 ročně (1)

30. 3. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Uživatelé Windows 10 odmítli dlouhodobé přesvědčení Microsoftu, že by měly být operační systémy aktualizovány agresivním tempem.

Poté, co Microsoft poskytl všem svým zákazníkům kontrolu nad tím, kdy upgradují Windows 10, rozhodla se většina uživatelů, že aktualizaci jednou za půl roku zkrátka nepotřebují. Ukazují to aktuální data.

Z dat analytické firmy AdDuplex totiž vyplývá, že jakmile Microsoft umožnil uživatelům Windows 10 Home a Windows 10 Pro, aby si sami určitli tempo aktualizací operačního systému, potom nárůst každého upgradu „nasál“ více uživatelů z verze 12 měsíců staré, než z přímého předchůdce daného upgradu.

Například Windows 10 verze 1903 vystoupal z 11,4 % ze všech verzí v červenci 2019 na 33 % v srpnu. Z tohoto nárůstu o 21,6 procentního bodu bylo 20,6 bodu – představujícího 95 % celku – na úkor Windows 10 1803, což je feature upgrade vydaný o rok dříve. Pouze 1 procentní bod – čili okolo 5 procent – nárůstu Windows 10 1903 měli „na svědomí“ původní uživatelé Windows 10 1809.

Závěr: Pokud jde o jejich vlastní (tedy nespravovaná) zařízení, nechali uživatelé systém Windows 10 na pokoji po dobu jednoho roku, což je maximální čas, po který jim Microsoft dovoluje provozovat jakoukoliv jednu verzi Windows 10 Home nebo Windows 10 Pro.

příloha_ovladnete_sva_data

Když tak uživatelé dostali na výběr, zavrhli dlouhodobé přesvědčení Microsoftu, že by operační systémy měly být aktualizovány agresivním tempem – což je podle tvrzení redmondského giganta nutné k tomu, aby bylo možné držet krok s neustálými změnami technologií.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?