Hlavní navigace

Microsoft konečně napodruhé vydal problémový upgrade Windows (1)

15. 11. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Microsoft s 38denním zpožděním konečně vydal svou podzimní feature aktualizaci Windows 10, October 2018 Update.

Více než měsíční zpoždění přitom u Windows 10 nemá obdoby, což přiznal i samotný Microsoft. Bylo totiž výrazně delší než případy z dřívějších edicí, kdy aktualizace, tedy hlavně bezpečnostní záplaty, musely být staženy a později opětovně vydány.

„Na základě telemetrických dat dnes začínáme s opětovným uvolňováním říjnové aktualizace jejím zpřístupněním skrze média a pokročilým uživatelům, kteří manuálně kontrolují dostupnost aktualizací,“ napsal v příspěvku na blogu společnosti John Cable, ředitel programového managementu divize obsluhy a dodávky Windows v Microsoftu.

Redmondský gigant prozatím nezapočal šířit upgrade na PC prostřednictvím Windows Update, což je aktualizační služba pro spotřebitele a malé podniky. Komerční zákazníci využívající Windows 10 Enterprise mohou obnovenou verzi 1809 začít implementovat okamžitě – pravděpodobně pro omezené testování – s využitím škály korporátních nástrojů včetně WSUS (Windows Server Update Services), SCCM (System Center Configuration Manager) a Windows Update for Business (WUfB).

příloha_ovladnete_sva_data

Microsoft zároveň změnil datum vydání Windows 10 1809 (což je jen jiný název pro tento feature upgrade ve formátu rrmm) a posunul data pro konec podpory, tak aby odpovídala zpoždění. Podle konečného zdroje časových os podpory Microsoftu bylo původní datum vydání 2. října přesunuto na 13. listopadu, zatímco data pro vypršení podpory z dubna 2020 a 2021 se přesunula na 12. května 2020 pro Windows 10 Home, Pro a Pro Workstation, respektive 11. května 2021 pro Windows 10 Enterprise a Education.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?