Hlavní navigace

Microsoft má nové nástroje, jimiž láká nové testery betaverzí Windows (1)

2. 10. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Společnost Microsoft využívá nové způsoby, kterými mohou podniky testovat chystané verze Windows 10 předtím, než dané aktualizace vypustí do světa.

Společnost Microsoft tento týden poskytla podnikovým administrátorům nový způsob, jak získat náhledy nadcházejících aktualizací funkcí pro testování a přípravu, než budou tyto aktualizace spuštěny.

Jako důvod této změny uvedla redmondská společnost zpětnou vazbu zákazníků – v podstatě říká, že něco takového podniky vyžadují. Microsoft se však také možná snaží o navýšení počtu podnikových uživatelů, testujících kód před jeho oficiálním vydáním, protože jediný dosavadní způsob, jak mohl získávat zpětnou vazbu – Windows Insider for Business či WUfB – se ukázal být nedostatečným.

Microsoft se při testování systému Windows 10 výrazně spoléhá na zákazníky, k nimž patří také dobrovolníci programu Insider a uživatelé systémů Windows 10 Home a Pro, kteří dosud tradičně implementovali budoucí upgrady dříve než velké organizace, jež čekaly na „zelenou“ od americké společnosti.

„V reakci na vaši zpětnou vazbu začneme s předběžným vydáváním aktualizací funkcí systému Windows 10, které budou k dispozici správcům IT pomocí služby Windows Server Update Service (WSUS),“ napsala Aria Carleyová, programová manažerka společnosti Microsoft, v příspěvku do firemního blogu. „Toto je další krok v našem úsilí poskytnout vaší organizaci možnost ověřit oficiální aplikace (LOB), obchodní kritické funkce a zásady a také vyhodnotit nové obchodní funkce před oficiálním vydáním aktualizace.“

příloha_ovladnete_sva_data

Přestože se zdálo, že Microsoft propagoval WSUS – jednu z hlavních platforem, které podniky používají k distribuci aktualizací na svoje koncové body – tato nová cesta k náhledům systému Windows 10 vyžaduje také Správce konfigurace, který známý také jako System Center Configuration Manager (SCCM). Organizace musí mít Správce konfigurace, verze 1810 nebo novější, aby bylo možné implementovat náhledy (previews) prostřednictvím služby WSUS. Tato verze Správce konfigurace byla spuštěna před rokem.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?