Hlavní navigace

Microsoft má nové nástroje, jimiž láká nové testery betaverzí Windows (2)

3. 10. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Společnost Microsoft využívá nové způsoby, kterými mohou podniky testovat chystané verze Windows 10 předtím, než dané aktualizace vypustí do světa.

Předchozí díl

Tento krok získal pozornost správců IT.

„Musíte mít ovšem Config Managera, takže to není jen pro uživatele WSUS,“ napsala Susan Bradleyová v komentáři připojeném k Carleyho blogovému příspěvku, kterým byl v podstatě negován dojem, že „vše, co potřebujete, je WSUS“, který naznačoval nadpis a úvodní odstavce článku. Bradleyová, konzultantka pro počítačové sítě a zabezpečení, také moderuje e-mailový seznam PatchManagement.org a přispívá pro AskWoody.com, což je web s tipy pro systém Windows.

Administrátoři si preview příštího feature upgradu mohou zvolit v Configuration Manageru, a poté tuto verzi implementovat tak, jako by implementovali jakýkoliv Windows Upgrade, řekl Microsoft. Z popisu Microsoftu vyplývá, že administrátoři se nebudou muset registrovat v programu Windows Insider for Windows, jako to dělají nyní, aby mohli betaverze získat.

Zařazení více zařízení do programu WIfB vyžadovalo od zaměstnanců IT, aby manuálně zaregistrovali každý PC zvlášť nebo (pro přidání zařízení v jednom souhrnném kroku) využili Intune, SCCM nebo skupinové politiky.

příloha_ovladnete_sva_data

Beta verze dodávané skrze WSUS začnou souběžně s vypuštěním verze 1909, což je zatím nevydaný „service pack“, odvozený od květnové verze Windows 10 1903. Podle Carleyové její zaměstnavatel doufal, že jednotlivá preview 1909 bude uvolňovat v měsíčních cyklech, ale nakonec tempo synchronizoval s releasy tzv. Slow Ring (pomalého kruhu) programu Insider. V současné době jsou ve Slow Ringu testovány beta verze Windows 10 20H1, což je upgrade naplánovaný na vydání v první polovině roku 2020.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?