Hlavní navigace

Microsoft označil Windows 10 2004 jako květnový update (1)

23. 4. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Většina světa sice stále bojuje s následky koronavirové pandemie, ale Microsoft už přesto spřádá plány na vydání nové verze Windows 10.

Microsoft dal minulý týden ve čtvrtek nejnovějšímu upgradu systému Windows 10 jméno, když ho nazval „May 2020 Update“ čili aktualizací pro květen 2020. Což naznačuje, že by tahle verze mohla být oficiálně uvedena už příští měsíc.

Computerworld už dříve tvrdil, že by Microsoft udělal lépe (zejména z hlediska svých zákazníků), kdyby vydání verze Windows 10 2004 – což je čtyřmístné označení přiřazené stejné aktualizaci už dříve – odložil na později, a to řádově o několik měsíců. Pandemie koronaviru Covid-19 a její vliv na podniky, zejména hromadný přechod zaměstnanců do domácích kanceláří, vytvořily takový tlak na IT zdroje, že nový upgrade Windows přináší riziko pádů systémů či dokonce katastrofických selhání klíčových podnikových nástrojů.

Jestliže Microsoft odklad někdy zvažoval, pak od této myšlenky evidentně ustoupil.

„Verzi Windows 10 May 2020 Update (20H1) nyní připravujeme na vydání,“ napsal Brandon LeBlanc, programový manažer týmu Windows Insider, v příspěvku na blogu společnosti z 16. dubna. „Máme za to, že build 19041.207 je finálním buildem a my budeme i nadále vylepšovat celkový [uživatelský] zážitek s květnovým updatem na počítačích zákazníků v rámci našeho obvyklého servisního tempa.“

Microsoft začal build 19041.207 distribuovat části uživatelů kruhu Release Preview programu Windows Insider, což je kanál, který testujícím poskytuje ten nejstabilnější dostupný kód. Členové programu Insider si upgrade na tento build mohou aktivovat také manuálně.

příloha_ovladnete_sva_data

Konkrétní datum, kdy by měla započít distribuce finálního kódu Windows 10 May 2020 Update, zatím nebylo oznámeno.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?