Hlavní navigace

Microsoft ruší jedno z telemetrických nastavení desítek (3)

19. 3. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Nmedia - Fotolia.com
Změny společnosti v oblasti nastavení diagnostických dat debutovaly v aktuálním buildu Insider, což naznačuje, že se do chystaného jarního upgradu nedostanou.

Předchozí díl

„Required Diagnostic Data“ (dříve Základní úroveň) a „Optional Diagnostic Data“ (dříve Plná úroveň) jsou taktéž přesnější, i když ani jedna z nich neposkytuje vodítka týkající se toho, jaká data mohou být sbírána, kvůli čemuž jsou tato označení téměř tak nepřesná jako jejich předchůdci. Raději si z nich vyberte tu první možnost, „Required…“, protože tento úroveň telemetrie byla ve Windows 10 nastavena jako výchozí od verze 1903, tedy jarního feature upgradu loňského roku. Druhá možnost, „Optional…“ vypadá trochu jako chyták, který bude obsahovat všechno, co chce Microsoft sbírat a nenáleží to do kategorie požadovaných dat.

Nejasnosti okolo telemetrie

Protože jsou tyto diagnostické změny omezeny na program Windows Insider a nemusejí se tak nějakou dobu dostat do finálních buildů, není překvapením, že zatím nebyly zdokumentovány. Vlastně to přiznal i sám Microsoft.

„Další informace o těchto zrevidovaných diagnostických politikách zveřejníme ve chvíli, kdy se bude blížit [jejich] veřejné vydání,“ uvádělo se v dané odpovědi na Microsoft Answers.

příloha_ovladnete_sva_data

Ačkoliv se přejmenování možností Základní a Plná na „Required…“ a „Optional…“ může zdát poměrně přímé a všeříkající, odstranění úrovně Enhanced přesto ponechává jisté nezodpovězené otázky. Měl by být sběr dat pod tímto nastavením přesunut směrem nahoru do „Optional…“ nebo dolů do „Required…“, případně rozdělen mezi obě dvě? (Pro Microsoft a jeho telemetrické praktiky by bylo necharakteristické přestat se sběrem určité kategorie dat.)

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?