Hlavní navigace

Microsoft ruší jedno z telemetrických nastavení desítek (4)

21. 3. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © Andrea Danti - Fotolia.com
Změny společnosti v oblasti nastavení diagnostických dat debutovaly v aktuálním buildu Insider, což naznačuje, že se do chystaného jarního upgradu nedostanou.

Předchozí díl

Microsoft neřekl nic, co se týče zvláštního nastavení, které představil koncem roku 2017 a pojmenoval ho „Enhanced (Limited)“, a které omezovalo sběr dat na nutné minimum pro tehdejší službu Windows Analytics (přejmenovanou koncem ledna 2020, kdy Microsoft s původním pojmenováním skončil, na „Desktop Analytics). Telemetrická data, která Microsoft sbírá, jsou využívána podnikovými zákazníky v Desktop Analytics, což má napomoci hlášením připravenosti na aktualizace a upgrady. Vznikne něco podobného v rámci buďto úrovně „Required…“ nebo „Optional“ po opuštění varianty „Enhanced“?

Microsoft nenaznačil ani to, kdy se tyto změny dostanou k jeho zákazníkům. Číslo buildu updatu Insider, ve kterém se tyto změny týkající se sběru dat objevily, bylo vyšší než číslo identifikované jako základ pro Windows 10 2004, což má být letošní první – a možná jediný – feature upgrade (build 19041), z čehož se dá spekulovat o tom, že se nová nastavení telemetrie do chystaného upgradu nedostanou.

příloha_ovladnete_sva_data

Řeči Microsoftu o transparentnosti a kontrole tak působí, že nestojí na úplně reálném základě – minimálně ve světle toho, že velká část informací týkajících se sběru dat prozatím zůstává velkou neznámou.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?