Hlavní navigace

Microsoft spustil program Windows 10 beta pro podniky

11. 4. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: news.microsoft.com
Podnikoví uživatelé minulý týden získali přístup ke své vlastní verzi programu Windows 10 beta. Microsoft v pátek odhalil Windows Insider Program for Business společně se svou první verzí Windows 10 beta po Creators Update.

Tento program umožní podnikovým uživatelům přihlásit se k odběru beta aktualizací s využitím svých přihlašovacích údajů k Azure Active Directory namísto osobního účtu Microsoft. Nová funkce má IT profesionálům nabídnout možnost poskytnout Microsoftu zpětnou vazbu k funkcím Windows 10 týkající se konkrétně byznysových oblastí. To by mělo podnikovým uživatelům pomoci účastnit se vývoje těchto funkcí.

Tvorba Insider Programu pro byznys je odpovědí Microsoftu na požadavky IT profesionálů na propojení s týmem vývojářů Windows. Windows 10 si získal ne právě pozitivní reputaci u některých systémových administrátorů, kteří nebyli zrovna nadšeni pravidly Microsoftu týkajícími se poskytování pouze kumulativních aktualizací OS namísto toho, aby si administrátoři mohli vybrat, které záplaty využijí.

Společnost v přidruženém dokumentu píše, že tento program není oddělený od hlavního Insider Programu, ale spíše způsobem, jakým se podniky mohou lépe zapojit do dosavadní komunity lidí testujících nové verze Windows. Navíc Microsoft doufá, že nový program pomůže podnikům s jejich interním testováním aktualizací Windows tím, že jim poskytne předběžný přístup k budoucím patchům.

Microsoft plánuje, že se bude do budoucna více věnovat IT týmům, napsala šéfka Windows Insider Programu Dona Sarkarová v příspěvku na blogu.

Páteční update začíná pokládat základy pro příští velkou aktualizaci Windows 10, která by se měla uskutečnit ještě v letošním roce. Dochází k němu čtyři dny předtím, než společnost plánuje vydat Creators Update, tedy aktualizaci, která ostatním než beta uživatelům přinese spoustu nových prvků a funkcionalit.

Update vydaný v pátek pro členy Windows Insider Programu (respektive jeho rychlého okruhu), nepřidává příliš novinek, pokud jde o funkcionalitu Windows 10. Z velké části je zaměřen spíše na aktualizace OneCore, příhodně pojmenovaného systému v jádru Windows 10.

Jak je u mnoha vydání pro insidery normou, existuje v buildu 16170 spousta různých známých problémů. Uživatelé tak mohou očekávat například chybu, která zamezuje otevření aplikace Windows Defender při dvojím kliknutí. Je třeba kliknout na ni pravým tlačítkem a zvolit „Otevřít.“

příloha_ovladnete_sva_data

Uživatelé, kteří se podobným chybám chtějí vyhnout, se mohou přesunout do pomalejšího okruhu Windows Insider Program, který je spolehlivější a stabilnější, nicméně na nové aktualizace si u něj trochu počkáte.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?