Hlavní navigace

Microsoft vzdává válku s uživateli na poli Windows Update (3)

11. 5. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Většina podniků ví, že válka s lidmi, kteří si kupují a využívají jejich produkty, je válkou, kterou nemůžou vyhrát.

Předchozí díl

Ještě je třeba vzít na vědomí, že pořád budete muset instalovat drobné záplaty, které Microsoft vydává pravidelně každý měsíc. To je proto, že se často jedná o bezpečnostní aktualizace, které by měl mít každý. Microsoft nicméně svolil k tmou, že vám přenechá nějakou kontrolu nad tím, kdy tyto záplaty budete chtít instalovat. Budete je moci pozdržet po dobu až 35 dní.

A proč najednou ta změna, po tolika letech, po která Microsoft odmítal umožnit lidem, aby se o (ne)instalaci feature upgradů rozhodli sami? Je to proto, že pod Satyou Nadellou je Microsoft jinou společností, než jakou byl pod Billem Gatesem a Stevem Ballmerem. Zbavil se svojí arogance a je teď mnohem otevřenější novým způsobům realizace byznysu a jednání se zákazníky. Například před pár měsíci upustil od své čtvrt století trvající strategie v oblasti prohlížečů a řekl, že nahradí vlastní vykreslovací engine svého řešení Edge open-source jádrem Chromium – projektem, se kterým jako první začal Google.

Microsoft dále přivítal spolupráci na dalším open-source softwaru; například populární databáze SQL Server běží na Linuxu. A zrušil projekt Windows Phone, ohromné díry na peníze, namísto toho, aby Windows využíval jako beranidlo k tomu, aby lidi nutil používat vlastní operační systém.

příloha_ovladnete_sva_data

Naslouchání zákazníkům a předání kontroly nad aktualizacemi Windows není dobré pouze pro uživatele Windows. Je to dobré i pro byznys. Pravděpodobně to totiž povede i ke zvýšení loajality zákazníků. Pod Nadellovou novou otevřeností Microsoft vzkvétá. Koncem dubna se stal třetí americkou společností s tržní hodnotou přesahující bilion dolarů. Takže čekejte, že podobných kroků do budoucna uvidíte ještě více.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?