Hlavní navigace

Microsoft začal silně propagovat Windows 10 Creators Update

27. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Jen několik týdnů před vydáním další velké aktualizace systému Windows 10 Microsoft hlasitě propaguje aktualizaci předchozí a tvrdí o ní, že je to „nejvýkonnější a nejspolehlivější“ verze systému.

K této masivní propagaci verze Windows 10 Creators Update (1703) začíná docházet jen necelé čtyři týdny před plánovaným vydáním jejího nástupce, označeného „Fall Creators Update“ (1709), který má být k dispozici 17. října.

Pokud jde o spolehlivost, pak Microsoft tvrdí, že 1703 je mnohem stabilnější než její předchůdce z poloviny roku 2016, známý jako „Anniversary Update“ (1607). „Výsledkem naší blízké spolupráce s naším ekosystémem partnerů je 39% pokles problémů se stabilitou operačního systému a ovladačů mezi Anniversary Update a Creators Update,“ říká John Cable, ředitel programového managementu divize Windows Servicing and Delivery.

Je jasné, že chvála Microsoftu na verzi 1703 odpovídá jeho dlouhodobému poselství, že rychlejší vydávání nových verzí Windows 10 vede k postupným zlepšováním, která se k zákazníkům dostanou rychleji než v případě tradičního modelu upgradů jednou za tři roky. Ale možná chce redmondský gigant jen pobídnout k akci podniky, které musejí přejít na Windows 10 předtím, než Windows 7 odejdou do důchodu, respektive bude jim ukončena podpora, k čemuž dojde počátkem roku 2020.

příloha_ovladnete_sva_data

Stephen Kleynhans, analytik společnosti Gartner, k tomu ve svém komentáři uvedl, že první podniky, které přešly na Windows 10, si zpravidla zvolily verzi 1511; většina jich nyní využívá verzi 1607, jenže i ta brzy přestane dostávat podporu. Konkrétně se tak stane v březnu 2018, což je už za šest měsíců. I proto se Microsoft snaží, aby všechny podniky disponovaly aktuální verzí systému. Podle Kleynhanse totiž spousta jeho zákazníků využívá Windows 10, velká část z nich ale „nesprávnou“ verzi.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?