Hlavní navigace

Microsoft začíná s automatickou aktualizací Windows 10 s tříměsíčním zpožděním

23. 1. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Microsoft konečně obnovil automatickou distribuci Windows 10 October 2018 Update, oné problémové aktualizace, která byla stažena z původní distribuce jen pár dní po svém debutu.

„Začínáme nyní s fázovaným uvolňováním uživatelům skrze Windows Update, a zpočátku tak update nabídneme zařízením, která mají nejlepší ‚aktualizační zkušenost‘ na základě našeho modelu strojového učení nové generace,“ napsal Microsoft v obnoveném dokumentu podpory.

Tahle distribuce měla započít před třemi měsíci. Tedy započala, a to konkrétně 2. října, jenže některým z těch, kteří si tenhle feature upgrade manuálně vyhledali a stáhli (pomocí funkce hledání aktualizací v rámci operačního systému) se záhadně začala ztrácet data. A tak Microsoft aktualizaci opět stáhl.

Pokud by k výše zmíněným problémům nedošlo, začal by Microsoft se všeobecnou distribucí aktualizace pravděpodobně koncem října. Microsoft dodávku svých feature upgradů dávkuje tak, že nejdřív kód posune k několika málo uživatelům – začíná s PC, jejichž telemetrické signály naznačují největší pravděpodobnost úspěšné instalace bez problémů. Jakmile je společnost spokojená s výsledky a všechno jde hladce, rozšíří distribuci na další systémy.

Kvůli vážnosti situace však redmondský gigant započal opětovné šíření verze 1809 pouze dobrovolníkům zapojeným do programu Windows Insider. Až v prosinci si pak byl dostatečně jistý na to, aby upgrade opět nabídl všem, kteří si ho manuálně vyhledají.

Teď, o měsíc později, se verze 1809 začala objevovat na některých zařízeních běžících na Windows 10, která využívají službu Windows Update spotřebitelské úrovně.

příloha_ovladnete_sva_data

Celá situace poněkud rozklížila celý systém, který si Microsoft vytvořil okolo Windows 10 a jednotlivých aktualizací. V souvislosti s tím byla firma nucena přistoupit k prodloužení podpory nově distribuované verze, po které by se brzy měla objevit další, označovaná jako 19H1 nebo 1903.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?