Hlavní navigace

Plzeňský Prazdroj transformuje své tiskové prostředí se společností HP

18. 1. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: HP
Tiskárny HP Officejet Pro pomáhají pivovarské společnosti snížit náklady a zároveň navýšit rychlost a kvalitu. Nové řešení řízeného tisku je hospodárnější, rychlejší a kvalitnější.

Společnost Plzeňský Prazdroj podepsala pětiletou smlouvu, v rámci které vyměnila 300 kusů zastaralých tiskáren za 200 modelů HP Officejet Pro. Přestože byla tato zařízení poměrně levná, v kvalitě, rychlosti a nákladech na tisk hravě předčila zastaralé modely. Zavedení čteček karet a aplikace HP Web Jetadmin navíc společnosti umožňuje rozúčtování tisku správným osobám, což vede ke snížení celkového objemu tisku a lepší finanční průhlednosti.

V České republice má výrobce celosvětově proslulého piva 4 pivovary a vyváží do více než 50 zemí po celém světě. Až do nedávna chyběl ve společnosti napříč jejími 17 českými provozovnami jednotný a promyšlený přístup k tisku. Každé pracoviště nakupovalo tiskárny podle potřeby a ve společnosti se tak mísila řada různých modelů, kdy každý používal jiný spotřební materiál. To se odráželo i na nehospodárnosti a časové náročnosti z hlediska řízení zásob tonerů, což vedlo k vysokým nákladům.

Tiskárna HPSpolečnost se ohledně nejlepšího způsobu transformace svého tiskového prostředí radila s místními IT konzultanty a partnerem HP - společností C System. To vyústilo k řízení služeb s využitím nových zařízeních HP Officejet Pro. Vybrané řešení bylo příslibem rychlého a vysoce kvalitního tisku při výrazně nižších nákladech ve srovnání s laserovými zařízeními. Nová platforma sestává ze zařízení HP Officejet Pro X576 a HP Officejet Pro X585 a také HP LaserJet M880. Každá tiskárna je opatřena čtečkou karet, takže jednotlivé tiskové úlohy lze vyúčtovat pracovníkům, kteří je zadali.

„Dříve šly veškeré náklady na tisk z rozpočtu IT, ale teď můžeme jednotlivé tiskové úlohy vyúčtovat příslušnému oddělení. Lidé nyní samozřejmě tisknou dokumenty jen tehdy, když je to skutečně potřeba, a objem tisku tím pádem poklesl. Kvalita je skvělá a rychlost je mnohem větší než u některých tradičních laserových tiskáren, a to vše při nižší ceně,“ říká manažer desktopových služeb, Plzeňský Prazdroj, a dodává: „Tiskárny jsou navíc kryty smlouvou na řízené služby, což znamená, že měsíčně platíme určitou fixní sumu a ještě máme k dispozici nonstop podporu.“

Vedle snížení ceny za stranu o 40 % se podařilo také zredukovat počet tiskáren a to o 30 %, takže řízení, údržba i skladování tonerů je nyní mnohem snazší. Napříč celou společností se docílilo jednoduššího a stabilnějšího tisku. Bonusem je pak větší dostupnost barevného tisku.

příloha_ovladnete_sva_data

Bližší informace Vám jsou k dispozici na adrese hp.com/go/ojpro.

Byl pro vás článek přínosný?