Hlavní navigace

Proč by verze Windows 10 1909 neměla být jednorázovou záležitostí (10)

6. 12. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Nikdy není snadné odhadnout, co Microsoft dělá, pokud jde o jeho plány pro Windows 10. Ale způsob, jakým řešil aktualizace v roce 2019, by mohl trochu naznačit, co plánuje dělat v roce 2020 a dále.

Předchozí díl

Verze Skip Ahead umožňovala Microsoftu přesouvat testování z jednoho upgradu na další, čímž získal rané beta testery například pro podzimní upgrade, ačkoliv ten jarní ještě nebyl dokončen. Firma tím zároveň mlčky přiznávala, že našlapaný harmonogram vydávání jednotlivých verzí (feature upgrade každých šest měsíců) neumožní programu Insider počkat na to, až bude završeno testování jednoho upgradu předtím, než začne s preview jeho nástupce.

Jestliže je však harmonogram uvolněnější – tak jako tomu bylo letos – takže ve skutečnosti existuje pouze jeden feature upgrade za rok, následovaný ozvěnou v podobě servisního balíčku, jenž nepřináší prakticky žádné nové funkcionality, pak neexistuje žádný důvod, proč spěchat z jednoho buildu na druhý. Microsoft by tak například mohl završit testování verze 20H1/2003 počátkem příštího roku – řekněme v únoru – a pak si dát krátkou pauzu předtím, než připraví tento krátký upgrade na vydání, a následně obnovit testování v rámci kruhu Fast prvním nástřelem verze 21H1 (2103). Přece jen by měl téměř rok na to, aby mohl beta testovat 21H1/2103.

Computerworld si ukončení kruhu Skip Ahead vysvětluje jako signál – slabý signál, ale přece jen nějaký – že Microsoft v roce 2020 zopakuje model větší-menší z letošního roku.

příloha_ovladnete_sva_data

Zdroj: Computerworld

 

Byl pro vás článek přínosný?