Hlavní navigace

Sedm vzestupů a pádů Windows 7 (3)

24. 1. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: microsoft.com
Jeden z nejpopulárnějších systémů nejen od Microsoftu, Windows 7, právě přišel o svoji podporu. Což mimo jiné znamená, že je nejvyšší čas podívat se na jeho vzestupy a pády za léta jeho největší slávy.

Předchozí díl

Ve skutečnosti Microsoft ignoroval uživatele, který mu chybějící obrazovku s volbou prohlížečů ve Windows 7 SP1 nahlásil. Tento uživatel se na daný problém tázal představitelů podpory Microsoftu už v březnu 2011, měsíc po uvedení SP1 a dva měsíce před započetím období, v jehož průběhu začali regulátoři argumentovat tím, že Microsoft obrazovku ze systému zkrátka stáhl. Uživatel mimo jiné uvedl: „Nevidím nikde možnosti volby prohlížeče.“ Ačkoliv mu technik podpory v on-line fóru odpověděl, konkrétní otázku týkající se (ne)přítomnosti dané obrazovky prostě ignoroval.

Blázinec okolo SKU

Microsoft se nějakou dobu pokoušel prosadit na trhu netbooků s Windows 7 Starter, což je jedno z mnoha SKU (tzv. stock-keeping units), rozlišujících jednotlivé verze operačního systému.

Verze Starter, které předcházely stejně pojmenované verze na Windows XP i Vista, měla obsluhovat trh netbooků, což byl tehdejší název pro menší, méně výkonné, ale – co je nejdůležitější – hlavně levnější notebooky, které po svém debutu v roce 2007 dodávaly šťávu trhu PC. Zatímco verze Windows XP Starter a Windows Vista Starter byly k dispozici jen na pár trzích mimo Spojené státy, Windows 7 Starter už byly rozšířenější.

příloha_ovladnete_sva_data

(Microsoft tyhle počítače nazýval „malé notebooky“ a z nějakého důvodu se tak vyhýbal označení „netbook“.)

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?