Hlavní navigace

V jednoduchosti je síla: IBM FlashSystem

31. 5. 2021
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: IBM
IBM FlashSystem a její modely 5200, 5035 a 5015 nabízejí to, co spousta výrobců opomíjí.

Rozvojem cloudu potřeba úložišť nezmizela – ba naopak, v hybridních cloudových strategiích se stala nezbytnou a nezastupitelně důležitou. IBM FlashSystem a její modely 5200, 5035 a 5015 ukazují to, co spousta výrobců opomíjí: Že v jednoduchosti umí být velká síla.

Informační technologie jsou komplexní záležitost, o tom pochyb není – a jejich složitost každým rokem narůstá. Více hardwaru, více softwaru, více platforem, aplikací, řešení. Obrovské množství neustále proudících dat a nové bezpečnostní hrozby představují náročné prostředí, v němž se sebevědomě pohybovat neodváží leckdy ani ti nejlepší.

Ačkoli digitální transformace už na firmy dopadla dávno, snahy o zjednodušení správy dat, rozšíření digitálního portfolia a modernizace IT prostředí tím rozhodně neskončily. Zajeté cykly obnovy hardwaru i softwaru už sice leckde neplatí, o to důležitější jsou ovšem kvalitní řešení, která lze dlouhodobě, snadno a centrálně spravovat.

Jedna platforma, tisíce možností

Nejjednodušší a zároveň nejpraktičtější je proto sjednocená platforma, jež umožní spravovat všechna úložiště, se kterými firma pracuje, najednou. Právě to nabízí rodina úložišť IBM FlashSystem: Podnikové úložiště, které umí vše, co vaše firma potřebuje, přesto je však jeho správa jednoduchá a intuitivní.

A nejen to: Na snížení nákladů slyší snad každý. O 60 % méně práce pro IT profesionály, 43% zvýšení úspornosti úložiště díky prediktivní analytice a umělé inteligenci zajistí nižší každodenní provozní náklady; IBM HyperSwap pak zajistí 100% dostupnost služeb, což zamezí náhlým krátkodobým výpadkům, které se mohou na ziscích negativně podepsat.

Nejpokročilejším z nově nabízených řešení série IBM FlashSystem je model 5200. Kompaktní úložiště je vhodné pro celou řadu podnikových potřeb, od virtualizace přes hybridní cloud po kontejnerizované prostředí. Podpora end-to-end NVMe, oblíbeného IBM FlashCore, kvalitních pamětí a široké řady datových služeb jsou standard, který nesmí v žádném softwarově definovaném úložišti za chybět.

Nelze nezmínit také všestrannost IBM FlashSystem 5200: Díky své kompaktnosti se hodí nejen pro velká datacentra, ale i menší společnosti a případně také do edge prostředí, je-li to třeba. Latence nižší než 70 mikrosekund uspokojí potřeby i těch nejnáročnějších zákazníků a až 1,7 petabytů dat v jediném racku představuje snadno škálovatelný, rozsáhlý úložný prostor ideální pro hybridní cloud. Tomu napomáhá i technologie IBM HyperSwap zajišťující okamžitou dostupnost za jakýchkoli okolností.

Vhodné pro každého

IBM FlashSystem 5015 a 5035 jsou rovněž uzpůsobeny potřebám podniků, a jsou zaměřeny na potřeby nejen těch zákazníků, pro něž hraje prim hybridní cloud. Optimalizace úložišť pomocí prediktivní analytiky poháněné algoritmy umělé inteligence v rámci IBM Storage Insights zjednodušuje běžný provoz racků a umožňuje snadnou správu dat pomocí jednotné platformy.

A když mluvíme o platformě, IBM Spectrum Virtualize je nedílnou součástí rodiny FlashSystem. Přehledná platforma, která ovšem nabídne široké spektrum nástrojů nutných ke správě až 500 samostatně operujících úložných systémů, virtuálních a fyzických, je nedílnou a klíčovou součástí celé nabídky. Právě ta umožňuje naplno využít možností, které úložiště FlashSystem 5015, 5035 a 5200 nabízí. Někteří vývojáři mají tendenci podceňovat oblíbenost a efektivitu běžného point-and-click grafického rozhraní; IBM naopak nabízí ve Spectrum Virtualize GUI maximálně přehledné.

Drobnějších vylepšení pak má nová generace FlashSystem úložišť celou řadu: Rychlejší zpracování dat až o 22 % díky výkonnému IBM Distributed RAID 1 u FlashSystem 5015 a FlashSystem 5035 bezpochyby potěší, stejně tak vylepšení grafického rozhraní platformy a důkladná, optimalizovaná podpora služeb partnerů, mezi nimi Microsoft Azure či Amazon Web Services.

Zaujaly vás nová úložiště IBM FlashSystem? Není divu. Podcasty, které IBM produkuje, vám mohou pomoci se dále rozhodnout, zda jsou pro vaši firmu tím pravým řešením.

příloha_ovladnete_sva_data

a077a9cf75908a192fbb5f6c6c0e21Storage digital platform IBM FlashSystem

Více informací o této technologii naleznete zde.

Advertisement

Byl pro vás článek přínosný?