Hlavní navigace

ZTE se po dočasném americkém embargu znovu rozjíždí

4. 9. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Čínská dvojka na poli telekomunikací, společnost ZTE, opět normálně funguje. Stalo se tak po ukončení zákazu obchodování s americkými firmami, kterou na ZTE uvalila vláda USA.

Podle nového šéfa společnost v roce 2019 opět zaznamená pokračující růst. Podle výkonného ředitele a předsedy představenstva se „k dnešku kompletně obnovil hlavní provozní byznys. Produkční mise pro srpen se vrátila k normálu a rychle se obnovuje také výzkum a vývoj.“

Společnost se zaměří na čipy, které jsou zásadní pro produktovou nabidku, jako jsou komponenty podporující 5G. Kromě toho bude zhodnoceno zmírňování rizik v souvislosti s třetími stranami vyrábějícími čipy, aby se firma ujistila, že neexistují žádné dlouhodobé problémy s partnery v dodavatelském řetězci.

Po vyplacení 1,4 miliardy dolarů na pokutách bylo ZTE schopno vrátit se ke svým běžným provozním procedurám v červenci. Aby firma splnila další podmínku pro odstranění embarga, byla nucena vytvořit nový řídící tým, který by byl podřízen novému předsedovi představenstva a výkonnému řediteli.

V průběhu první poloviny loňského roku vykázalo ZTE zisky 336,8 milionu dolarů, ve srovnání s čistými ztrátami mezi 1,1 a 1,3 miliardou dolarů za stejné období letos. Finální hospodářské výsledky za první pololetí budou k dispozici 30. srpna. V důsledku dočasného embarga přišlo ZTE na tržní hodnotě o asi tři miliardy dolarů. Akcie ZTE na hongkongské burze jsou ovšem na vzestupu, 29.8. rostly oproti předchozímu dni o tři procenta. Podobné firmy si na trhu zachovaly stabilitu s minimálními změnami.

příloha_ovladnete_sva_data

I když Spojené státy ucouvly a dovolily ZTE vrátit se k normálnímu fungování, nejsou problémy čínského telekomunikačního giganta zažehnány. Například Austrálie nedávno zakázala Huawei a právě ZTE účastnit se na jakýchkoliv operacích souvisejících s budováním 5G sítí kvůli obavám z potenciální špionáže.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?