Hlavní navigace

Monika Marečková je generální ředitelkou Infinity

27. 1. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Infinity
Novou generální ředitelkou společnosti Infinity se od stala Monika Marečková. Ve funkci nahradila Jaroslava Procházku, který se ke stejnému dni ukončil své působení na této pozici, ale i nadále zůstává členem představenstva.

Cílem Moniky bude posilovat propojení IT technologií Infinity s tradičním finančním poradenstvím RSM TACOMA, kde zůstává na pozici řídící partnerky a předsedkyně představenstva. Klíčovým pro Infinity pro rok 2016 bude zaměření na cloudové služby, outsourcing a implementace IS, spolu s následným poradenstvím v oblasti účetnictví, mzdového a HR poradenství či daní.

příloha_ovladnete_sva_data

„Zatímco tradiční profese, které nabízíme v RSM TACOMA (vedení účetnictví a mezd, daňové poradenství, atd.) jsou stále více o technologiích, tak naopak Infinity, stejně jako celý obor IT, se mění na poskytovatele služeb. Dále o nákupu IT služeb již dnes rozhodují spíše finanční ředitelé či majitelé firem, než samotné interní IT týmy. A to je cílová skupina, které rozumíme. Dává nám tak velký smysl spojit síly a nabízet naše služby společně. A z mých prvních dní v Infinity mám velmi pozitivní pocit. Přesvědčila jsem se, že je to firma plná profesionálů, kteří mají klientům co nabídnout a mé vizi rozumí,“ komentuje důvody uzavření partnerství Monika, a dodává: „spojením Infinity a RSM TACOMA budeme mít více než 150 profesionálů a náš plánovaný obrat v roce očekáváme cca 270 milionů CZK a z toho 190 milionů korun ze služeb.“

Monika má více než dvacetileté zkušenosti z řízení firem, dvanáct let pracovala ve společnosti CIMEX, kde byla finanční ředitelkou celého koncernu a místopředsedkyní představenstva mateřské společnosti. V roce 2006 se přidala k týmu TACOMA (dnes RSM TACOMA) a řídila oddělení Corporate Finance, pod jejím vedením ožilo přes třicet úspěšných transakcí, hlavně fúzí a akvizic a také řada projektů financování a refinancování. V roce 2010 byla jmenována managing partnerkou s odpovědností za vedení celé společnosti. Pod Moničiným vedením se TACOMA stala součástí jedné z největších poradenských sítí na světě, sítě RSM International. Monika se pravidelně umísťuje na předních pozicích oborového žebříčku TOP 25 žen českého byznysu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku